Kitap Yorumu: Tuna Kiremitçi - Mezun Cinayetleri


Yazar: Tuna Kiremitçi
Tür: Polisiye, Suç
Sayfa Sayısı: 256
Baskı Yılı: 2021
Dili: Türkçe
Yayınevi: Doğan Kitap

İstanbul’un köklü liselerinden birinin aşure gününde, mezunlardan işadamı Murat Karaağaç lise binasının çatısından düşerek ölür. Şüpheli görünen vakayı araştırmaya başlayan Başkomiser Perihan Uygur’un soruşturması yukarıdan gelen emirle engellenir. Ancak bu mezun cinayetlerinin sadece ilkidir. Cinayetler devam edecek, Perihan Uygur ekibiyle birlikte ardında hiçbir iz bırakmayan katilin peşine düşecektir.

Tuna Kiremitçi ilk polisiye romanı Mezun Cinayetleri’nde yepyeni bir kadın başkahramanla tanıştırıyor okuru: Vahşi cinayetleri aklı, tecrübesi, sakinliğiyle çözen Başkomiser Perihan Uygur…

Tuna Kiremitçi isim olarak bildiğim ama kitaplarının bana pek hitap etmediğini düşündüğüm bir yazardı. Bu sefer polisiye romanda kendini denediğini görünce açıkçası merak ettim. Kitap beklediğimden daha akıcı ve ilgi çekici çıktı. Mezun Cinayetleri köklü bir liseden mezun eski arkadaşların tek tek sırayla ölmesini konu alıyor. Arkasında nasıl bir plan, nasıl bir katil olduğunu merak ederek ilerliyorsunuz.

Ana karakterimiz Perihan başkomiser ve emniyetin cinayet şube müdürü. Yanında çalışanların da kadın olması, hatta bu kadınların son çare Perihan başkomisere gelmesi gerçekten hoşuma gitti. Otizm tanılı bir kızı olan ve bu durumun zorluklarını da yaşayan Perihan karakterini ben gerçekten beğendim. Oluşturulan diğer karakterler de - ileriki kitaplar olacağını varsayarsak - ümit vadediyor.

Kitabın sonu bir anda geliyor. Özellikle bu sondan dolayı yazarın Perihan karakterine devam edeceğini düşünüyorum. Kısa, akıcı, çabuk okunan bir hikaye. Benim gibi ağırlıkla yabancı polisiye okuyorsanız taze bir nefes gibi gelecektir diye düşünüyorum. Belki polisiye kısmını basit bulabilirsiniz, katili de tahmin etmeniz çok olası, yine de Mezun Cinayetleri'ni bir deneyin derim. 





Yorum Gönder

0 Yorumlar