Favorilerim: Paranormal Aşk!


Romans türünün alt türleri ile devam ediyorum. Daha önceden yazdığım tarihi romans ve modern romans yazılarını linklerden bulabilirsiniz. Gelelim bambaşka bir türe. Paranormal romans da uzuuuun süredir okuduğum ve birçok favorimin olduğu bir tür. Vampirler, cadılar, şekil değiştirenler, iblisler vs. benim yine okumayı çok sevdiğim yaratıklar. Çok uzatmadan listeye geçelim:


Deborah Harkness: Tabi ki de Cadıların Keşfi arkadaşlar. Kimle başlasam dedim ama hemen kitaplığımdan göz kırptı bana. Vampir Matthew ve cadı Diana'nın hikayesine ben bayılıyorum. Yazar Marcus'un hikayesini de yazdı hatta. Ve tabi bir de dizisi var ki o da çok başarılı. Kitaplar kısa değil, kurgu hızlı değil, uzun uzun kurgulanan kitapları seviyorsanız tam sizlik.

Karen Marie Moning: Burada Ateş serisinden bahsetmemek ayıpların en büyüğü olurdu. Ne olduğu anlaşılmayan Barrons ve kahin Mac ikilisi okurken insanı deli etse de seviyordum, ama devam kitaplarında gelişen Dani-Ryodan ilişkisine daha fazla sempati duymaya başladım. Bir sürü yan karakter, şu an için toplamda 10 kitap, sürüsüne olay ve şok, arka arkaya okuması zor bir seri. Ama yine de yarattığı dünya çok başarılı.

Kresley Cole: Immortals After Dark isimli çok başarılı bir serisi var ama yayınevi belki bir gün hatırlar da devamını çevirir. Yine çok güzel kurgulanan bir dünya, iyi yazılmış karakterler. Burada karakterler vampir ve ruh eşlerini buluyorlar. Her kitap farklı karakteri anlatsa da temel kurgu aynı. Yayınlanmış 9 kitabı var.

Gena Showalter: Yearlatının Efendileri serisi Kresley'nin serisini andırıyor. Yine her karakterin ayrı bir kitabı ama genel olarak büyük bir kötüye karşı yapılan savaş var. Yine aynı yayınevinin umursamazlığına uğrayan bir seri. Umuyorum ki devamı gelecek. Şu an yayınlanmış 7 kitabı var.

Yasmine Galenorn: Ülkedeki en ateşli okuyucuları ben olabilirim, öyle sevdiğim bir seri. Ama kitaplar arasındaki zaman uzadıkça benim de kurguya duyduğum heves ve heyecan azalıyor. Şu an yayınlanmış 14 kitabı var. Ayın Kız Kardeşleri isimli seride kız kardeşler cadı, biçim değiştiren ve vampir olarak sıralanıyor. Kitaplar sırasıyla kardeşlerin ağzından anlatılıyor. Kapaklarından hangi kız kardeş anlarsınız. Her biri çok eşli ve garip özellikleri, aileleri olan bir topluluk. Büyük kötüye karşı bir savaş var, o yüzden kitaplar sırayla okunmalı.

Christine Feehan: Unutulan serilerden Dark isimli serinin yazarı. Yayınlandığı kadarıyla ilgimi çeken bir seriydi, devamı gelse alır okurum. Temel kurguyu çok çok unuttum ama severek okuduğumu hatırlıyorum. Aslında yurtdışında 30 küsür kitaptan oluşuyor, bize tamamının çevrilmesi hayal olur zaten.

Larissa Ione: Mahşerin Dört Atlıları bizde yayınlandı. Dört atlının hikayesini ben severek okudum. Hatta orijinalinden okuyordum, devam edip Reaver'ın hikayesini de okudum. Sonra orada kaldım. Heralde devamı gelmeyecek serilerden biri daha. Konu olarak biraz daha farklıydı, ondan sevmiş olmam muhtemel.

Lara Adrian: Gece Yarısı Serisi de vampirlerle ilgili bir seriydi. Yine hafızamda çok bir şey kalmadı ama okurken beğenerek okuyordum. Tabi ki yayımı durdurulan serilerden, yayınevlerinin okuyucularına attıkları o kadar kazık var ki. Bence devam etse güzel olurdu, yazımı ve karakterleri güzeldi.

Ilona Andrews: Bizde sadece tek bir kitabı çevrildi, eğer bir yayınevim olsa kesinlikle yayın haklarını alacağım ilk yazar olurdu. Üç serisini okudum, her biri birbirinden başarılı. InnKeeper Chronicles benim favorim ama Kate Daniels da şahane bir seri. Bize çevrilen Hidden Legacy serisinin ilk kitabı da aslında mükemmel bir serinin başlangıcıydı ama değeri malesef bilinemedi. Bu tarzdan hoşlanan çekirdek kadronun çok hoşlanacağını düşündüğüm bir yazar çifti Ilona Andrews, umarım kitaplarına bir gün geri dönülür.

Nalini Singh: Lonca Avcısı serisi yine güzel serilerden biriydi. Tahmin edin ne oldu? Evet, uzun süredir devamı gelmiyor. Başmelek Raphael ve Elena'nın aşkı üstteki kitaplardan daha başka bir kurgu içeriyordu, farklıydı ve güzeldi. Zaten buradaki yazarların çoğu yurt dışında da kendilerini kanıtlamış ve kitapları çok satan listelerinde olan kişiler. Yayınlanmamasının yazık olduğu serilerden biri daha.

Darynda Jones: Charley Davidson serisi bence içinde komedi unsurlarını güzel harmanlamış bir seriydi. Çok eğlenerek okuyordum, devam da edeceğim aslında ama yine bizde yayın hayatını sonlandırmış gibi gözüküyor. Bu serinin bizdeki kitaplarını okuduysanız neden devam etmesi gerektiğini de aşağı yukarı anlıyorsunuzdur. Aşk yoğun bir şekilde işlenmese de sonraki kitaplarda daha çok göz önüne çıkıyordu. Lütfen bu yazarı ve seriyi hatırlatın derim.

MaryJanice Davidson: Ölümsüz serisini canımın sıkkın olduğu, ağır kitaplar okumak istemediğim bir zamanda okudum. Arka arkaya sanırım yayınlanan tüm kitapları ve birkaç da ingilizce devam kitabını okudum, o  kadar eğlenceli bir karakterdi çünkü. Hiç beklemediği bir anda vampir olmak zorunda kalan Betsy çenesiyle sizin de başınızı ütüleyecek ve çok eğleneceksiniz derim.

Stephenie Meyer: Alacakaranlık serisinden değil de - Bella'dan hiç hazzetmem - Göçebe kitabıyla listede olan biri. Keşke yakaladığı ünün rehavetini kapılıp yazacağım dediği devam kitaplarını da yazsaydı ve biz de okuyabilseydik. Göçebe kesinlikle çok orijinal ve akıcı bir kurgu, favorilerim arasında her zaman.

J.R.Ward: Tam olarak ısınamadığım Kara Hançer Kardeşliği serisinin yazarı. Aslında yurtdışında inanılmaz ünlü ama bizde bölük pörçük yayınlanan kitaplarından dolayı kurguya kendimi adapte edemedim. Ama yine güzel bir kurgu ve karakter geçmişi içeriyor. Bu yazarın tarzını Gena ve Kresley'nin kitaplarında bulabilirsiniz.

Nora Roberts: Her türde kitapları olan ve benim heralde her favori konumda adının geçeceği bir yazar Nora Roberts. Paranormal içerikli serileri genelde İrlanda'da geçen, kelt ve druid kültüründen esinlendiği kitapları. Birçok serisi bu şekilde, bizde yayınlanan Kara Cadı serisiyle tarzını deneyebilirsiniz. Yarın ve Daima ile başlayan kitabında da hayaletler bir hayli görünüyor, o da ilginç bir tarz olabilir sizin için.

Jenaine Frost: Her ne kadar artık kitaplarına karşı bir ilgi duymasam da en başlarda Bones ve Kedicik'in kitaplarına bayılıyordum. Yan karakterlerin kitaplarını da büyük bir zevkle okudum. Daha sonra finalin çok yavan olduğunu duydum ve içimden okumak gelmedi. Hala yan karakter Vlad'ın kitapları basılıyor bizde. Genel olarak bakarsak kendini baya okutan, güzel bir seri.

Anne Bishop: Bizde çevrilmeyen The Others isimli ilginç bir serisi var. Diğer paranormal kitaplara göre farklı bir kurgusu var, aslında tam olarak paranormal romans denemez ama ileride o türe gireceği belli. Yayınevim olsa kesin alırdım bu seriyi.

Diana Rowland: Kara Gillian isimli, benim bir dönem arka arkaya kitaplarını okuduğum bir serisi var. Malesef bizde hiç yayınlanmadı ama yayınlansa ilgi çekerdi diye düşünüyorum. Yine aynı şekilde yayınevim olsa...

Alyssa Day: Poseidon serisinin sadece ilk kitabını okudum, kesinlikle umut vaat eden bir seri. Boş bir zamanımda geri kalan kitaplarını bir çırpıda okuyup bitireceğim - nasılsa seri tamamlandı. Daha farklı, daha mitolojik (tam benlik) bir seri.

Kristen Ashley: Bizde modern romans kitapları çevrilse de aslında benim okuduğumda uzun süre aklımdan çıkmayan paranormal Golden Dynasty isimli bir kitabı var. Paralel evrende kendini bulan bir kadının hikayesini anlatıyor ve her şey çok akıcı. Bu listeye sokmasam olmazdı.

Bu yazarlar dışında:
-Laurell K. Hamilton'un Anita Blake serisinden 7 kitap okudum ama seri bana sarmadı diyebilirim kısaca. Belki günün birinde yeniden dönerim ya da Meredith Gentry serisine şans veririm emin değilim.
-Jennifer L. Armentrout da çok fazla okumadığım bir yazar. Aslında bizde yayınlanan serilerini arka arkaya okumak gibi bir planım var ama kimbilir ne zamana.
-Richelle Mead'in Vampir Akademisi sadece ilk kitabını okuduğum bir seri, aslında fena da gelmemişti ama sonra devam etmedim ve yarım kaldı.
-Cassandra Clare hiç okumadım, belki size çok ilginç gelecek ama nedense elim gitmedi. Yine de listemde bir yerlerde onun kitapları da.
-Sarah J. Mass'ın Cam Şato serisinden ilk üç kitabı arka arkaya okudum ve malesef sevemedim. Seri bitirme sevdam uğruna belki dönerim, çünkü kitaplar bana gereksiz uzun geliyor. Karakterler de içime sinmedi. Güller ve Dikenler Sarayı'nı okumam daha muhtemel gözüküyor.
-Raven Hart'ın Savannah Vampirleri serisi gereksiz sinirlendirdi beni. Okumasam da olurmuş.
-Charlaine Harris'in Sookie serisine de hiç başlamadım, başlamayı da düşünmüyorum. Bazı seriler zamanında okunup bitirilmeliydi gibi geliyor bana, çok geç kaldığım ve de final kitabı hiç beğenilmediği için bulaşmak gibi bir planım yok.
-Christina Dodd'un da bizde çevrilen kitabını güç bela bitirdim, sevemediğim kitaplar arasında.


Sizin favorileriniz ya da bana önermek istedikleriniz neler? Beğenip beğenmediklerinizi yorumlarda görmek isterim :)


Yorum Gönder

0 Yorumlar