Favori Romantik Gerilim / Romantik Macera / Romantic Suspense


Okumaktan en çok zevk aldığım türlerden biri. Ben aslında polisiye kitaplara ayrı düşkünümdür, Agatha Christie'lerle geçen bir çocukluğum oldu. İçinde gizem, katil, cinayet geçen kitapları okumak cidden hoşuma gidiyor. Katili tahmin etmeye çalışmak, hiç beklemediğim birinin katil çıkması, o koşturmaca ve gerilim benim bu türü sevmemin ana etkenleri. Romantik ögelerin de içinde olduğu kitaplarda genelde kanun adamları, avukatlar, ajanlar vs. yazılıyor. Çok uzatmadan listeye geçelim:

1. Nora Roberts / J.D. Robb - Ölüm Serisi

Bu liste başka bir seriyle başlayamazdı. Her listemde olduğu gibi Nora bu listede de var. Hatta en yakıştığı liste kesinlikle bu, çünkü Nora aslında bu tip kitapları daha çok yazıyor. Ölüm serisi de bizde 17 kitap yayınlanıp daha sonra nedense 35. kitabın yayınlandığı bir seri. Şu an yurt dışında basılmış 50 kitap var, o kadar uzun soluklu bir seri. Ben 40 kitabını okudum, kesinlikle bu konudaki ününü hak ediyor. Eve Dallas gibi güçlü bir kadın ve Roarke gibi inanılmaz bir erkek karakteri içerdiği için birçok kişinin favorisi. Davalar da her kitapta güzel işleniyor, yan karakterler bile ayrı güzel. O kadar yazdım ki ne kadar sevdiğimi anlamışsınızdır. İrlandalı yarimiz Roarke'a kalp kalp kalp.



2. Julie Garwood - Buchanan / Renard Serisi

Bizde çok düzenli yayınlanmış bir seri değil. Genel olarak bir aile üyeleri ve onların öyküleri anlatılıyor. Ailenin her üyesi FBI ajanı gibi bir şey. Genelde korumaları gereken kadın karakterlerle yazılıyor ve bence bu seri de bu türün güzel örneklerinden. İlk kitap Kalp Hırsızı bizde çok önceden yayınlandı, baskısı bile kalmadı diye biliyorum. Diğer kitaplar Epsilon'dan dağınık bir sırada çıktı ama her biri kendi öyküsünü anlattığı için sıra önemli değil. Tarihi romansları kadar romantik gerilim kitaplarını da çok iyi yazan Julie Garwood'a hiç şans vermediyseniz verin derim.

3. Linda Howard

Bu türün en önemli yazarlarından biri de Linda. Ben bizde yayınlanan her kitabını okudum, çoğunu da çok sevdim. Kesinlikle O Gecenin Ardından benim favorim. Onun dışında Bay Mükemmel ve Sweeney de çok sevdiğim kitaplarından. Bir süredir yeni kitabı basılmıyor malesef, umuyorum ki yakın zamanda akıllarına gelir. Benim ne yazsa okurum dediğim nadide yazarlardan. Yine baskısı tükenen Ölümcül Hata çok eğlenceli bir romantik macera, o da listemde üst sıralarda.

    

4. Tess Gerritsen

Rizzoli & Isles serisi her ne kadar çok fazla romantik öge içermese de, serinin üçüncü kitabı Günahkar ve Siliniş bu türe tam uyuyor. Karanlığın Kızı ve Kupa Kızı kitapları yazarın Tavistock serisinden ve bu türe asıl oturanlar onlar. Onun dışında Kemik Bahçesi ve diğer tekli kitaplarında da daha fazla romantik unsur bulunuyor. Son çıkan Gece Gelen ise garip bir romantik gerilim ve aynı zamanda da paranormal bir hikaye. Tarzında biraz değişikliğe giden yazarın bu denemesi sizi çekebilir de çekmeyebilir de.

5. Kendra Elliot

Yakın zamanda keşfettiğim bir yazar. Salon Yayınları'nın iki romantik gerilim yazarı da çok başarılı, diğerini alt maddede yazacağım. Mercy Kilpatrick serisinden Merhametli Ölüm ve Merhametli Gerçek yayınlandı ve ben çok severek okudum. Hatta hızımı alamayıp yazarın diğer kitaplarına da giriştim. Kesinlikle bu tür için çok güzel yazılmış, ayrıca Mercy'nin ailesi kıyamet hazırlıkçılarından olduğu içi ilginç bir kurgusu da var.

 

6. Melinda Leigh

Salon Yayınları'ndan çıkan Özür Dile kitabıyla tanıdım ben de. Kendra Elliot ile yakın zamanlarda bastılar. İşin garibi bu iki yazarın ortak yazdığı bir sürü serinin de olması. Sadece tarz benzerliğiyle kalmıyor, ayrıca yakın da arkadaşlar anladığım kadarıyla. Bu yazarın kitapları da güzel. Yine İngilizceden okuduğum kitapları var. Kendra ile yazdığı serilerin iki tanesini de okudum hatta, gerçekten güzel. Kesinlikle takibinde olacağım bir diğer yazar daha.

7. Karen Rose

Bu yazarı ilk defa yakın zamanda okudum. Uyurgezer fena değildi. Hatta hırsız ve polisin aşk hikayesi gibi bir şeydi. Diğer yazarlara göre macera kısmından çok romantik kısmını daha baskın yazmış bir yazar. Koşuşturmaca olsa da iki karakterin arasındaki elektriklenmeyi sayfalarca okuyorsunuz. Daha sert bir şeyler sevenlere hitap etmeyebilir. Diğer yayınlanan kitapları da siyasi gerilim içerdiğinden pek ilgi alanıma girmiyor.

8. Liliana Hart

J.J. Graves Gizemleri isimli serisini Martı bizde seneler önce basmıştı. Çok uzun olmayan kitaplar hem komik bir karakter hem de polisiyesi baskın bir dava içeriyor. J.J. şehrin cenaze işlerine bakıyor ve aynı zamanda adli tabibi gibi çalışıyor. Dedektif Jack Lawson ise hem eski bir arkadaşı hem de meydana gelen cinayetlerde ortağı oluyor ve güzel ilerliyor. Dört kitabı yayınlandı, hepsi bağlantılı, o yüzden sıra ile okunmalı.

9. Julie James

FBI / US Attorney serisinde genelde karakterlerden biri FBI ajanı, diğeri de savcılığa çalışan biri oluyor. Yine ağır gerilim ve macera sevenlere hitap etmeyebilecek bir seri, romantik ögeler ağırlıkta. Eğlenceli ve hafif bir okuma arayanlara iyi gelebilir, bizde de üç kitabı çevrildi.


10. Kristen Ashley

Bizde malesef yayınevi azizliğine uğrayan bir yazar. Gizemli Adam ile başlayan serinin son kitabı malesef çıkmadı. Serinin üçüncü kitabı Kanun Adamı benim bu seriden favorim. Beni eğlendiren serilerden biri. Polisiyesi öyle aman aman olmasa da maceralı bir şeyler canınız çektiğinde okumak için birebir. 

11. Cindy Gerard

Kimse Acınacak Kadar Masum Değildir ve Sınırı Aşacaksın isimli iki kitabı var. Keşke daha fazla kitabı çevrilmiş olsaydı, bu türün hakkını veren yazarlardan. Kitaplarını severek okudum.

12. Lisa Gardner

Daha önce sadece Saklambaç kitabını okudum ve tam olarak bu türde mi emin olamadığım bir yazar. Daha doğrusu Quincy & Rainie serisi bu gruba daha çok uyuyor sanırım. Saklambaç çok güzel kitaptı ama sonra nedense diğer kitaplarına geçemedim. Okunacaklar listemde. Ayrıca sıkı bir polisiye içeriyor kitapları.




13. Lisa Jackson

Bundan önce Derin Dondurucu kitabını okuyup beğendiğimi hatırlıyorum. Elimde beş kitabı basılmış bir serisi var okunmayı bekliyor. Ölüme Terk Edilmiş ile başlayan seriden ümidim yüksek, zaten yorumları da güzel. Vakaları soruşturan bir çift var seride ve tam benlik gibi geliyor kulağa.

14. Sandra Brown

Sandra Brown da bu türün gediklilerinden. Kaç kitabını okudum bilmiyorum ama güzel macera hikayeleri yazıyor. Çok sık okumadığım için süper bir bilgim yok ama fanları çok fazla.

15. Jane Casey

Maeve Kerrigan serisi çok amatör başlıyor, sonrasında açılıyor. Romans kısmı benim sevmediğim bir şekilde ilerlese de vakalar güzel. Arka arkaya bir sürü kitabını okudum ve karakter gelişimini pek sevemedim, yine de polisiyesi için okumaya devam edilir. Jess Tennant serisini basmaya girişti Olimpos, o seriye henüz giremedim ama yaş grubu küçük diye biliyorum; pek hitap etmiyor ama denenebilir.

 

16. Pamela Clare

Bize çevrilmeyen şahane bir serisi var I-Team isimli. Ben ilk iki kitabını okuyup çok beğenmiştim ama sonra devam edemedim. İskoç kitaplarını zaten uzun süredir basmıyorlar, bari buna el atan birileri olsa.

17. Jayne Ann Krentz

Uzuuuun seneler önce kitaplarına denk geldiğim bir yazar. Aslında Amanda Quick ismiyle yazdığı tarihi romanslarıyla tanımıştım yazarı. Son dönemlerde Eksik Parça kitaplarını çıkarmaya başladı. Benim bu türe sokacağım kitabı Alev Alev. Arcane Society isimli serinin üçüncü kitabı ve biraz paranormal ögeler de içeriyor. Bu kitabı da sadece sahaflarda bulabilirsiniz sanırım.

18. Allison Brennan

Bizde bir tek kitabı olan bir yazar Allison Brennan. Ölümüne Sev Beni yıllar önce çıkmış, yayınevi yazarın adını yıllar önce unutmuş olsa da bu tür sevenler için güzel bir kitap. Eğer bu türde çok okuduysanız size biraz daha basit gelebilir ama hiç duymadıysanız ekstra bir seçenek olarak sahaflardan edinebilirsiniz. 


19. Darynda Jones

Aslında siz bu yazarı muhtemelen Charley Davidson serisi ile duydunuz. O serisini de çok severek okumuş olsam da Darynda Jones baya bir geniş yelpazede yazıyor diyebiliriz. Sunshine Vicram isimli karakterinin yer aldığı bir seriye başlamıştı 2020'de, ben de ilk kitabını severek okudum ve sonraki kitabı beklemedeyim. Kitap gayet eğlenceliydi, ilgi çeken güzel bir konusu da var. Ben aradığımı buldum ama malesef çevirisi yok. Belki bir yayınevi el atar diye umalım...

20. T.E. Sivec

Yine çok yönlü yazabilen bir yazara geldik. T.E. Sivec adıyla daha romantik gerilim tarzı yazıyor, Tara Sivec adı ile de günümüz romans, dram ya da komik kitaplar basabiliyor. T.E. Sivec olarak bizden çıkan Güzel Bir Yalan ve Ölüm Melodisi isimli iki kitabı var. Ben her ikisini de okuyup beğendim. Genel olarak sevdiğim, güzel vakit geçirten bir yazar. 

21. Shelley Coriell

Uzun zaman önce Kasap isimli kitabını okuyup beğenmiştim, hatta sonu beni şaşırtmıştı ve böyle sonlara bayılan ben kitabı sevdiklerim rafına koymuştum. Maceranın dolu dolu olduğu, sürekli sizi zinde tutan bir konusu ve karakterleri var. Keşke daha fazla kitabı çevrilse...


Sevemediğim Romantik Gerilim / Romantik Macera / Romantic Suspense Yazarları

Camilla Monk

Kusursuz Elmas çok basit ve mantıksız gelmişti bana. Eğlenceli bir romantik macera ama bana hitap etmedi.

Lena Diaz


Çıkış Stratejisi isimli bir kitabını okudum ama yine sarmadı. Yazış stili mi konu mu emin olamadım ama okurken sıkıldığımı hatırlıyorum.

J.L. Drake


Gereksiz dram içerdiği için serinin son kitabını dahi okumayıp bıraktım. İnsanın içini darlayan kitaplardan bence.

J.A. Redmerski


Özellikle Sarai serisine bir türlü ısınamadım, biraz karanlık da bir konusu olduğu için sanırım. Zaten tam olarak bu türe de giriyor mu emin olamadım.

Nor: Henüz okumaya fırsat bulamadığım ama okumayı düşündüğüm Catherine Coulter, Tami Hoag ve Janet Evanovich var. 

Sizin severek okuduklarınız ya da okurken sıkıldıklarınız varsa lütfen yazın. Yorumlarda görüşelim.


Yorum Gönder

0 Yorumlar