Favori Modern Romans / Günümüz Romans / Contemporary!


Evet başlık biraz garip oldu ama bu tür için birçok isim var. Yurt dışında tarihi olmayan hemen hemen her kitap, günümüzde geçen hikayeler için contemporary terimi kullanılıyor. Çik-lit mesela bunun alt türü. Ben genelde modern romans demeyi tercih ediyorum ama bir nedeni yok aslında. Günümüz romans da bence birebir uygun. Gelelim bu listenin güzide yazarlarına:



Rachel Gibson: Türkiye'de çıkan her kitabını okumuşumdur, tam çerezlik, yormayan kitapları var. Özellikle Yazar serisi favorim.

Susan Elizabeth Phillips: Her kitabını çok seviyorum, sporcu odaklı romanslar yazıyor. Galiba favorim Aşk Kapıyı Çalınca. Sensiz Olmaz da zorlar gibi.

Lisa Kleypas: Tarihi romansları yazarken aslında değinmiştim, ama günümüzde geçen romanslarına da bayılıyorum. Suya Yazılan Hayaller favorim.

Marie Force: Gansett Adası'ndaki McCarthy ailesi benim çok sevdiğim bir aile gerçekten. Bu serideki favorim ilk kitap Bir Aşk Çarpıntısı.

Jill Shalvis: Ne yazsa okuduğum yazarlardan biri. Lucky Harbor serisiyle tanışmıştım, bir sürü kitabını çevirdi Nemesis. Hala her kitap çıktığında koşa koşa alırım.

Bella Andre: Bu son ikisi gibi bir tarzı olan yazar. Yine küçük bir yerdeki aile ilişkileri anlatıldığından benim sevmemem imkansızdı. Sullivan ailesi yine favorilerimden.

Kristan Higgins: Bayıldığım bir yazar, abartmıyorum. Şükürler olsun ki yeni kitapları basılmaya başlandı, kesinlikle tanışmanız gerek. Favorim On Second Thought. Bizde çıkanlardan da Geç Gelen Mutluluk.

Kristen Ashley: Bizde çok sık çevrilmiyor malesef. Ama yayınlanan kitaplardan favorim Kanun Adamı. Yazarı aslında bambaşka bir kitabı yüzünden çok severim ama bu türe girmiyor diye bahsetmeyeceğim.

Sophie Kinsella: Bu listeye başladığımda sadece Pasaklı Tanrıça kitabını okumuştum. Birkaç ay önce arka arkaya tüm kitaplarını devirdim neredeyse ve favori yazarlarım listesinde tepelere tırmandı. En en en sevdiğim kitabı Yirmiler Kızı, şiddetle öneririm.

Jane Graves: Abartılı Yalanlar, Aceleci Duvaklar gerçekten çok sevimli bir hikaye. İlk okuduğumda o kadar beğenmiştim ki hala ara ara açar okurum favori sahnelerimi.

Robynn Carr: Yine küçük kasaba hayatı anlatan bir seri Virgin River. Üç kitabını da severek okudum. Biraz daha heyecanlı şeyler yaşanıyor gibi kalmış aklımda. Ayrıca yakında dizi de oluyor.

Toni Blake: Nemesis ile tanıştığım, genelde kasabada geçen hikayeler yazan bir yazar daha. Buradaki favorim açık ara Deli Dolu Bir Yaz.

Alice Clayton: Duvarların Dili Olsa inanılmaz eğlenceli bir kitaptı. Seveni kadar saçma bulanı da oldu ama ben çok eğlendim. Devam kitabı isteneni vermese de bu ilk kitap çok eğlenceli.

Brenda Novak: Yine bir kasaba romansı. Fark ettiyseniz öyle hikayelere deli oluyorum, kitaplığım dolup taşıyor. Whiskey Creek kasabasından dört kitap yayınlandı, size de tavsiyem.

R.L. Mathewson: İnanılmaz obur Bradford ailesinin üyeleriyle tanışıyorsunuz. Baş Belası Yan Komşum benim ingilizce okuyup seriye bağlandığım ilk kitap. Böyle bir oburluk görmemiş olabilirsiniz. Hikayeler çok sevimli.

Christina Lauren: Harika Piç kitabı bizde pek sevilmese de ben o seriyi gerçekten sevdim. Özellikle Harika Çapkın en güzeli bence. Bu yazar çiftinin başka kitaplarını da okudum, tarzı benlik.

Nora Roberts: Birçok tipte yazıyor. Bu türden örnek vermek gerekirse Düğün serisi favorim. Nora  ne yazsa okuduğumdan onu sonraki listelerde de çok göreceksiniz.

Tara Sivec: T.E. Sivec adıyla da kitapları çıksa da Baştan Çıkarıcı Atıştırmalıklar benim okurken inanılmaz eğlendiğim bir kitap oldu.

Lori Wilde: Yamalı Hayaller Sahnesi inanılmaz sevdiğim bir kitap olmuştu. İçinizi ısıtan, sevimli hikayeler yazan bir yazar.

Samantha Young: Dublin Caddesi ve Braden kalp kalp kalp diyip kenara çekiliyorum...

Penelope Ward: Aslında Penelope ve Vi beraber yazdıkları kitaplarda daha başarılılar, bizde de yavaş yavaş çevriliyorlar. Bu yazarda bir favori seçeceksem kesinlikle RoomHate isimli kitabı derim. Bebişli kitaplara ayrı bir sempatim var, inanılmaz sevimli bir kitaptı.

Vi Keeland: Patron kitabıyla daha çok tanınan yazar dediğim gibi aslında ortak kitaplarda iyi. Penelope ile yazdığı Narsist benim favori hikayem.

Jennifer Probst: Sevimli hikayeler için bir diğer favorim de Jennifer abla. Çok sık yayınlanmıyor, yayınlanan kitaplarını arka arkaya okuyup çok sevmiştim. Favorim ise Kalp Yolunu Seçer.

Catherine Bybee: Novella iyi ki bu yazarla bizi de tanıştırdı. Kitaplarını severek okuyorum, ne zaman yeni kitabı çıksa da alırım.

Emma Chase: Bizde yayınlanan serisi de gayet iyi olsa da benim bu yazardan asıl favorim Sustained isimli romanı. Umarım bize de hızla o serisi gelir ve herkes o sevimli altı afacanı tanır.

Holly Jacobs: Sadece Unutma Beni isimli romanı yayınlandı ama sadece bu kitabı yazarı favorilerim arasına soktu. İnanılmaz tatlı bir hikayeydi.

Katherine Allred: Hayallerimin Arka Bahçesi beni hem güldüren hem ağlatan bir kitaptı. Okumamın üstünden onca sene geçti ama aklımdan çıkaramadım. İnanılmaz güzel yazılmış bir hayat hikayesi denebilir. Bu listeden bir kitap okuyacaksanız o bu olsun, o derece.

Sizin bu listedekilerden başka favorileriniz varsa lütfen yorumlarda belirtmeyi unutmayın :) 

Yorum Gönder

0 Yorumlar