Kitap Yorumu: Now That You Mention It | Kristan Higgins


Orijinal adı: Now That You Mention It
Yazar: Kristan Higgins
Tür: Aşk, Modern, Çik-lit, Women's Fiction
Sayfa Sayısı: 416
Baskı Yılı: 2018
Dili: İngilizce

Yine Kristan Higgins'ten mükemmel sevimlilikte bir hikaye okudum. Kesinlikle bizim yayıncılarımız tarafından değeri bilinmemiş bir yazar. Ne cevherler vardı keşfedilecek ön göremediler ve üç kitapta bıraktılar gitti. Yayın evim olsa kadroma katacağım ilk yazar olurdu o derece.

Yine çok güzel bir hikaye yazmış. Yine güçlü bir kadın karakterimiz var. Geçmişinde bir çok acı ve korku yaşamış olsa da dişini tırnağına takıp şimdiki yerine gelebilmiş güçlü karakterimiz Nora. Babası seneler önce kız kardeşi Lily ve onu terk etmiş ve bunun üstüne iki kız kardeşin arası da bir hayli bozulmuş. Annelerini suçlamak isteyip suçlayamayan Nora daha o yaştan olgunluğunu gözler önüne sermiş aslında. Ama Lily için hayat pek güzel geçmiyor orası kesin.

Seneler sonra büyüdüğü adaya geri dönüyor. Artık bir doktor, seneler önce lisede yaşadıklarından kendini sorumlu tutmuyor ama yine de bu konuda acı yaşayan birkaç kişi var adada. Boston'da kendisine araba çarpınca tüm ilişkilerini düzeltmek için koşuyor adaya bir nevi. Kız kardeşi hapiste ama kızı Poe ile işlerini düzeltmeye kararlı. Aynı şekilde uzun zamandır bozuk ilişkileri olan annesiyle de barışmaya niyeti var.

Tabi ki adada beklediğinden daha fazlasını buluyor ama yine burada belirtmeliyim, Kristan Higgins güzel bir son yazmayı çok iyi başarıyor. Gözlerinizi dolu dolu eden fedakarlıklar, acılar sonrasında "her şey çok güzel bağlandı be" dedirtiyor. Oldu-bittiye getirmeden, uzun uzun karakter gelişimi anlattığından dolayı ben bu kadına bayılıyorum. Kitabın okuyucu kopyasını netgalleyden alabildiğim için de inanılmaz mutluyum. Umuyorum ki bizdeki yayın hayatı da tekrardan canlanır ve herkes bu güzel hikayeleri okuma şansı bulur.


Review in English
I loved it! Again, it was an amazing journey like her other stories. I started and couldn’t put it down until I finished. Whenever I read one of her boks, I find myself lost in the story. It was a very sweet one actually, I liked the characters a lot. Nora was an amazing strong woman, and her mother too… Everything turned up so good, I feel myself satisfied with the result. I was looking for a story like this for a while. She’s an amazing writer, I’ll keep picking her books in the future. 
(I received an ARC from NetGalley in exchange for an honest review)

Kristan Higgins is the New York Times and internationally bestselling author of more than a dozen novels. Her books have been honored with dozens of awards and accolades, including starred reviews from Publishers Weekly, Kirkus, Library Journal, the New York Journal of Books and Romantic Times.








Yorum Gönder

0 Yorumlar