İkinci Şanslar Durağı

Orijinal adı: Until There Was You
Yazarı: Kristan Higgins
Koridor
422 sayfa



Rita ödüllü yazardan sımsıcak bir öykü
İkinci şanslar durağından yalnızca bir defa geçebilirsiniz...
Çünkü bazen hayalini kurduğumuz sevgi, bırakıp gittiğimiz yerde kalakalmıştır. Kimimiz ilk seferde istediğimizi elde edemeyip hayata küsmeyi, üzülmeyi tercih ederken, kimimiz pes etmeyip mutluluk için kendimize ikinci bir şans veririz. Ve o mutluluk bazen bakmayı hiç düşünmediğimiz, geçmişimizin tatlı anılarından birinde saklıdır.
Küçük, şirin bir kasaba... Cordelianın şikayet etmeye hakkı yok; mükemmel bir ailesi, çok sevdiği bir işi, hatta bir erkek arkadaşı bile var, ya da öyle denilebilir. Ancak ilk aşkların asla unutulamadığı gerçeği, ilk aşkı Liam çıkıp geldiğinde suratına tokat gibi çarpacaktır.
Cordelia ve Liam geçen onca senenin ardından, birbirlerini unuttuklarını düşünürken; kaderin onlara oynayacağı tatlı sürprizden habersizdiler.

Kristan Higgins'in yayınlanan ilk kitabı Geç Gelen Mutluluk, yazarı favorilerim arasına taşımaya yetmişti. Güzel bir öyküyü, hafif dram ve bol romans ile anlatan yazarın uzun zamandır kitabı çıkmıyordu. Bu kitabın çıkacağı haberini aldığım anda tahmin edersiniz ki deliye döndüm diyebilirim. Vee alabildiğim en yakın zaman içinde elime geçirdim, bu dün oluyor, ve bu sabah da bitmiş bulunuyor, gerisini siz anlayın.

Bu seferkinde de durum öncekine benziyor. Posey, gerçek adı ile Cordelia, gençliğinde aşık olduğu serserinin şehre geri döndüğünü görünce yine eski hislerine kapılmaktan kendini alamıyor. Aslında bir evlatlık olan Posey'nin yine evlatlık alınan bir abisi ve onun partneri Jon var. Bir de çekilmeyen kuzen Gretchen'ı unutmamak gerek. Posey'nin ailesi Alman ve Alman yemekleri yapan bir restoranları var.

Liam ise lise çağlarında serseri gibi dolaşmış, orada burada takılmış, Posey'i ise görmezden gelmiş bir gençti. Ne zaman iyi kalpli Emma'yı okulda gördü, o zaman ona vuruldu ve bir şekilde onunla evlenip bir kız babası da oldu. Bu süreçte Posey zaten görünmez kız olduğu için yapabileceği bir şey yoktu, Emma'yı o da çok seviyordu ve Liam zaten farkında olmadan mezuniyet gecesi onun kalbini çok fena acıtmıştı. Ama Emma'nın ölmesi üzerine kızıyla şehre geri dönen Liam her şeyi ona unutturacaktı.

Liam aşırı korumacı bir baba. Aşırı derken burada neredeyse obsesif kompülsif bir bozukluktan bahsettiğimi anlamanız gerek. Kızının her hareketini izliyor, erkeklerle yakınlaşmasını istemiyor, arada bir panik atak geçiriyor, öyle bir baba. Araları yine de çok iyi kızıyla. Gençliğinde görmezden geldiği Posey'den ise etkilenmeden edemiyor. Onu hem güldüren, hem de mutlu eden bu minik kadınla ilişkisine devam etse de ona istediğini veremeyeceğinin farkında. Zaten aralarının açılmasına neden olacak şeyler de olacak ama sonunda yine aşk kazanacak.

Liam ve Posey çiftinin anlatırken birçok yan olaydan da bahsediliyor. Yaşlı Virginia, favori gay çiftiniz, ilginç ilişkiler gibi. Kadının yazışına hayranım, ayrıca Koridor'un çevirmeni Rabia Taş'a da hayranım. Gördüğüm en iyi çevirmenlerden biri, hiçbir sorun yaşamadan rahatça kitabınızı okumanızı garanti ediyor Rabia hanım. Kitaba dönersek, öncekini daha çok sevmiştim ama bu da kötü değildi. Güzel zaman geçirtti ve ileriki kitaplarını dört gözle bekliyorum.




Yorum Gönder

0 Yorumlar