Kitap Yorumu: White Hot | Ilona Andrews


Orijinal adı: White Hot
Yazar: Ilona Andrews
Seri: Hidden Legacy, #2
Tür: Fantastik, Paranormal Romans, Urban Fantasy
Sayfa Sayısı: 416
Baskı Yılı: 2017
Dili: İngilizce


Favori yazar çiftim bizde de ilk kitabı yayınlanan serinin yeni kitabıyla nihayet döndüler. Bize çevrildiği zaman okumuştum Kızıl Ateş'i. Daha bize çıktığında ikinci kitap yazılıyordu, sanırım en az 1.5 sene geçti bu olayın üstünden. Nihayet bu hafta çıktı ve ben de çıkar çıkmaz okudum. İlk kitabı bir hayli unutmuş olsam da okudukça kendimi yine o dünyada buluverdim, kesinlikle çok çok iyi bir kitap daha çıkarmışlar. 

Mad Rogan - Çılgın Rogan diye çevrilmişti sanırım, bu kitapta daha da bir bayıldığınız karakter oluyor. Nevada ile bir önceki kitapta manyağın tekini alt etmeye çalışmışlardı. Bu seferki hikaye ise bu olaydan birkaç ay sonrasında geçiyor ve Nevada Rogan'dan hiç haber almamış bu süre zarfında, tabi biraz buruk haliyle. Ama mızmız kız değil, yeni bir müşterisi var nasılsa. Gelen müşteri karısının nasıl ve kim tarafından öldürüldüğünü öğrenmek istiyor. İşin içinde güçlü sihir ailelerinin olduğu durumlar var tabi ve hiç beklemediği derecede ciddi bir durumda buluyor kendini. 

Rogan tabi ki müttefiği oluyor ama ilişkilerinin de bir sürü gelgitli zamanları oluyor. Birlikte tekrar ölümden dönüp onlara ters yapanların analarını ağlattıkları bir hikaye var bu sefer de. Bu arada Nevada gittikçe güçleniyor ve gizli kalması gereken gücü yavaş yavaş diğerleri tarafından fark edilmeye başlıyor. Nevada da ailesi hakkında şok edici birkaç şey öğreniyor tabi ki. Ama genel olarak ele alınca uzun olmasına rağmen bir solukta okunan bir hikaye çıkıyor ortaya. 

Ilona Andrews isimli yazar ikilisinin tek takip ettiğim serisi bu değil. Çok iyi bir kurguya sahip olduğunu düşündüğüm Innkeeper Chronicles ve Kate Daniels serileri de gerçekten iyi. Bence yayın haklarının alınması gereken seriler ama nedense buralarda kimse öyle önemsemiyor ve bu da beni üzüyor cidden. Kızıl Ateş çıktıktan birkaç hafta sonra 5 tl'ye düştü, yani o kadar mı satılmadı anlamadım. Kesinlikle bu yazarı okumayarak çok şey kaybediyorsunuz. Kızıl Ateş'i okusanız devamı hakkında bir haber yok gerçi. Bence bir an önce İngilizceyi sökün, yayın evlerine bağımlı kalmayın derim. 

ps: Innkeeper Chronicles için burada bir şeyler karalamıştım.




Yorum Gönder

0 Yorumlar