Kitap Yorumu: Hayal Etmediğin Kadar | Julia Quinn (Two Dukes of Wyndham, #2)

Orijinal adı: Mr. Cavendish, I Presume
Yazar: Julia Quinn
Yayınevi: Epsilon
Sayfa: 360





Amelia Willoughby kendini bildi bileli Wyndham Dükü'yle nişanlıydı. Evlilik sözleşmeleri imzalandığında sadece altı aylıktı ve hayatının geri kalanını bekleyerek geçirmişti. Thomas Cavendish'in, son derece mağrur ve meşgul dükün, onunla evlenmeye zaman ayırmasını bekleyerek...

Ancak Amelia'nın içinde, dükün onu hiç düşünmediğine dair bir şüphe vardı… Aslında bu doğruydu; Thomas, Amelia'yı düşünmüyordu. Dük bir nişanlısının olması fikrini seviyordu ve Amelia ile evlenmek niyetindeydi… er ya da geç. Ama Thomas müstakbel gelininin göründüğünden çok daha akıllı olduğunu idrak etmeye başladığında, kayıp kuzeninin bir anda ortaya çıkmasıyla tüm dünyası altüst olacaktı. Artık unvanı tehlike altındaydı. Eğer Thomas dük değilse, o zaman Amelia'yla da nişanlı değil demekti. Bu Tanrı tarafından yapılmış zalim bir şaka olmalıydı, çünkü kibirli dük âşık olmuştu… hem de kendi nişanlısına!
Julia Quinn her daim sevdiğim tarihi aşk yazarlarından. Bridgerton serisi benim için bir hayli önemli bir yerdedir mesela. Serinin bitişi ile Epsilon yazarın diğer serilerine geçti ve Two Dukes of Wyndham ilk kitabını okuduktan sonra bir hayli vasat gelmişti bana. İlk kitabına çok bayılmadın, hatta yer yer sıkıldım ama serinin ikinci kitabı ondan daha iyiydi bence.

İlk kitapta asıl Wyndham dükünün aslında dük olmadığını, kayıp bir dükün olduğunu öğrenmiştik. O kitap kayıp dük Jack'in hayatını ve aşkını anlatırken bu kitap ise düklüğü kaybeden Thomas'ı anlatıyor. Olayların öncesinden başlıyor Hayal Etmediğin Kadar. Thomas, daha küçük çocuklarken yapılan bir evlilik anlaşmasına uymak zorunda ama Amelia ile evliliğini sürekli erteliyor. Amelia da bu durumdan rahatsız olsa da sürekli davrandığı sevimli, boyun eğen kız gibi davranmaktan çıkıp özüne dönüyor. Aslında ağzına geleni düşünmeden söyleyen bir kız olunca Thomas'ın daha çok dikkatini çekiyor orası kesin.

Tabi işler bir anda tersine dönüyor. Dük olmadığını fark eden Thomas, zamanla daha da çok hoşlandığı nişanlısının sözleşme gereği dük ile evlenmesi gerektiğini fark ediyor. Amelia da babasına göre yeni dük Jack ile evlenmeli ama Thomas'ı bırakmayı da hiç istemiyor. İki dükün büyük anneleri ise onları sinir eden bir başka etmen. İlk kitabı okuyanlar biliyor ki Jack, Grace ile mutlu bir evlilik yapıyor, bu kitabın sonunda da beklediğimiz gibi Thomas ve Amelia. Hatta Leydi Whistledown'un bile dedikodu köşesinde onlardan bahsedecek birkaç şeyi oluyor. Whistledown ismini Bridgerton serisinin dördüncü kitabı gibi bırakmak zorunda kaldığımızdan bu ismi ne zaman görsem çok seviniyorum tekrardan.

Epsilon ilk kitap ile arasına Cennet Gibi isimli başka seriden bir kitabı koymuştu bilirsiniz, o yüzden ikinci kitap gelmeyecek mi acaba diye düşünmüş ve çok da etkilenmemiştim açıkçası. İlk kitap bana göre en sıkıcı JQ kitabıydı, hani konusu gereği çok eğlenceli vs olmasını bekliyordunuz ama öyle değildi. Şimdi ikinci kitap ile daha bir güzel geldi seri gözüme. Zaten ikinci kitap ile Wyndham düklerine son koyduk, sırada Smythe - Smith Dörtlüsü'nün geri kalan hikayeleri var büyük ihtimalle.

İlk kitap Kayıp Dük için buraya bakabilirsiniz.




Yorum Gönder

0 Yorumlar