Kitap Yorumu: Beni Bırakma | Tahereh Mafi (Shatter Me, #2)

Orijinal adı: Unravel Me
Yazar: Tahereh Mafi
Yayınevi: Dex
Sayfa: 424

TİK TAK TİK TAK
SAVAŞ.
BAŞLAMAK.
ÜZERE.
Juliette, sonunda Omega Noktasına ulaştı. Onu seven ve
özel yetenekleri olan insanların yasadığı, yeraltı direnişinin merkezine.
Yeniden Kuruluştan ve silah olarak kullanılmanın verdiği acıdan kaçmayı başarmıştı. Artık Adamı sevmekte özgürdü. Ama ölümcül dokunuştan asla kurtulamayacaktı; düşündüğünden de çok onu isteyen Warnerdan da.
Bana Dokunma ile başlayan nefes kesici serinin bu bölümünde, Juliette yaşamını değiştirecek kararı vermek zorunda. Asıl istediği ile olması gereken arasında bir seçim yapmalı ve sonucun tüm yaşamını değiştireceğini unutmamalı.
Kalbi ve Adamın yaşamı arasındakorkunç bir seçim Juliettei bekliyor.



Juliette, Adam, Aaron... Aaron yani Warner demek istedim. İlk kitabı okumamın üstünden bir hayli zaman geçmiş olsa da sanki zaman geçmemiş gibi yine kaptırdım kendimi. İlk kitapta Juliette Omega Noktası’na Adam ile gelmişti ve düzene karşı planlanan bir isyanda bulmuştu kendini. Kitabın sonunda kendinden bir hayli emindi ama ikinci kitabın başlarında gayet mızmız bir karakterde. Kendinden nefret ediyor, kendine güvenmiyor, öldürmek istemiyor vs vs. Sanırsınız orada tutsak tutuluyor yani. Adam ile ilişkisi de iyi, Adam’ın ona neden dokunabildiğini araştırıyor Castle ve ekibi de. Sonuçta Adam’ın aslında Juliette’den hala zarar görebileceğini anlıyoruz çünkü Adam’da yetenekleri etkisizleştirme gücü var. Ama ne zaman ki kendini Juliette’e kaptırıyor, işte o zaman yeteneği bloke etmeyi de unutup hastanelik olabiliyor. Bunun üstüne Juliette hepten kafayı yiyor tabi, Adam’a zarar verdiğini fark edince hepten kendini soyutluyor. Ama Kenji ve Castle neyse ki buna izin vermiyorlar.

Gelelim Warner olayına. İlk kitapta Juliette de biz de şok olarak Warner’ın da Juliette’e dokunabildğini öğrenmiştik. Demek ki bu durumda onda da anormal bir şeyler var. Anormalliğini kitapta öğreniyoruz işimize bir hayli yarıyor hatta sonunda, bir de Juliette’in kendini Warner’da bulması var. Adam’a ihanet ediyor gibi hissetse de Warner’ı bir öpüşü var... Ne, spoiler vermedim ki.

Kitap feci durumlar barındırıyor haliyle. Warner’ın babasının pisliğini ilk elden görmüş oluyoruz, hele en sonunda yaptığı şey... Bir de Adam ile Warner’ı ilgilendiren kapı gibi bir sır da var. Şok ola ola kitabı bitiriyorsunuz kısacası.

Sorun ise şurada: Adam’ı seviyorduk biz, ee bu Warner’a da kanımız ısındı, kimi tutsak şimdi? Şahsen Adam’ı biraz ezik görmeye başlayıp Warner’a gerektiği ilgiyi vermediğim için pişman oldum bir nevi. 1.5 kitabı olarak Warner’dan dinlediğimiz kısa bir öykü var, vaktim olunca onu da okuyacağım. Ama asıl bomba üçüncü kitapla patlayacak gibi. Acaba kızımız kimi seçecek, yaşadıkları kaos düzelecek mi ne olacak? En önemlisi bu Juliette nihayet savaşma moduna geçebilecek mi? Geçer diye umuyorum, şöyle bol aksiyonlu bir finali iple çekmekteyim. Siz sormadan söyleyeyim final yurt dışında şubat gibi yayınlanacak diyorlar. Arada bir de novella olacak 2.5 kitabı olarak. İlk kitabı okuduysanız bunu da bir an önce yutmanız gerek.




Yorum Gönder

0 Yorumlar