13. ÜKG Blog Turu: Aynı Yıldızın Altında | John Green


ÜKG'nin  bu turdaki konuğu, yurt dışında çok sevilen hüzünlü aşk hikayesi The Fault In Our Stars, nam-ı diğer Aynı Yıldızın Altında. Baştan uyarıda bulunayım: Bu kitabı okurken yanınızda kesinlikle mendil bulundurun!




07.07 - Kitap Esintisi || Kitap Yorumu








Hayatın Anlamını Bulmanın, Âşık Olmanın ve Alınan Her Nefesin Farkına Varmanın Öyküsü
On altı yaşındaki kanser hastası Hazel Gracein birkaç yıl daha yaşamasını garanti eden tıp mucizesine rağmen hastalığı ölümcüldür ve konulan teşhisle birlikte yıldızlar, öyküsünün son bölümünü çoktan kaleme almıştır.
Fakat Augustus Waters isimli yakışıklı bir sürpriz karakter, Kanserli Çocuklar İçin Destek Grubunda boy gösterince Hazelın hayatı bambaşka bir yöne sapar ve bu zeki çocuğun çekimine karşı koyamayan kızın öyküsü yeniden yazılır...
TIME dergisi, 2012nin En İyi Romanı
Goodreads, 2012nin En İyi Genç Yetişkin Kitap Ödülü
New York Timesın En Çok Satanlar Listesinde #1
Wall Street Journalın En Çok Satanlar Listesinde #1
Amazonun En Çok Satanlar Listesinde #1
Indieboundun En Çok Satanlar Listesinde #1

"Hayata, ölüme ve araya sıkışanlara dair bir roman olan Aynı Yıldızın Altında, John Greenin en iyi kitabı.
Kahkaha atıyor, ağlıyor, hızınızı alamayıp tekrar okuyorsunuz."
Markus Zusak, Printz ödüllü bestseller yazarı
"Aynı Yıldızın Altında evrensel konuları ele alıyor: Sevilecek miyim? Hatırlanacak mıyım? Bu dünyada bir iz bırakabilecek miyim?"
Jodi Picoult, New York Times bestseller yazarı
"Dâhiyane... Çok etkileyici... Güçlü ve saf duygularla korkusuzca yüzleşebiliyor."
TIME
"Green, okurların aklından uzun süre çıkmayacak, göz kamaştıran iki gencin öyküsünü iyi bir gözlem yeteneği ve empatiyle anlatarak, rafta duracak bir kitaptan ötesini yazmayı başarmış." People
"Bu romanı çekici kılan şey dakikada bir heyecanlı bir patlama yaşanması değil, sayılı günler içinde sonsuzca yaşamaya çalışan karakterlerin gerçekliği."
The Washington Post
"Buruk bir komedi, akılları baştan alacak bir romantizm ve insana hayat ile ölüme dair sorulan büyük soruları keyifle ve uzun uzun düşündüren bir kitap."
Horn Book
"Aynı Yıldızın Altında bir aşk hikâyesi. Son dönem edebiyatın en içten ve dokunaklı romanlarından biri ama aynı zamanda korkunç bir zekâ, cesaret ve hüznün varoluşsal trajedisini de anlatıyor."
Lev Grossman, TIME


Kitabı bitirdikten sonraki haliniz tahminimce bu olacaktır. Beni çok ağlattı :(


Kitap kanser hastası iki genç hakkında. Daha konusu içinizi cız ettiriyor, kitabı okurken ne halde olursunuz anlayın artık. Kitap kanser hastası iki genci anlatıyor ama her daim hüzün, hep bir ağlama vs. yok kitapta. Aslında John Green'in o güzel tarzını da görmüş oluyorsunuz. O kadar yerinde ve mantıklı teşhisleri var ki, hem hak veriyorsunuz hem de okurken sizi güldürmeyi başarabiliyor. Ağlarken bana kahkaha da attıran çok az kitap okudum, bu da onlardan biriydi.

Hazel ve Augustus kanserli çocuklar toplantısında tanışıyorlar. Hazel her yere portatif oksijen tüpüyle gidiyor çünkü ciğerleri çökme riski altında. Augustus'un ise bir bacağı ise protez, kaslarındaki bir kansere bacağını kaybetmiş. Ve yakın arkadaşlarını Isaac'in ise gözünde kanser riski var. Bu kadar kötü senaryoları karakterlerin ağzından dinlerken üzülmüyoruz, çünkü bir şekilde kabullenmiş ve durumlarıyla dalga geçebilen kişiler anlatıyor.

Gittikçe daha fazla zaman geçirmeye başlayan çift, birbirlerine favori kitaplarını okutuyor. Hazel'ın favori kitabı Görkemli Izdırap Gus'ı da çok etkileyince hiç kimseyle iletişim kurmayan yazar ile iletişime geçerek kendilerini Hollanda'da buluyorlar. Yazar hiç de sandıkları gibi biri çıkmıyor ama onun da hikayesini ilerledikçe öğreniyoruz. 

Hazel'ın kendini patlayacak bir el bombası gibi görmesi, Augustus'un o feci PET taraması ile mendil evresine hafiften geçiyorsunuz. Bu evreden sonra bir hayli ağlayacağınız garanti. 

Bitirdikten sonra gerçekten iyi bir kitap okuduğunuzu fark ediyorsunuz. Her ne kadar hüzünlü bir hikaye olsa da aklınızdan çıkmayacak bir sürü şeye sahip oldunuz çoktan. Bir hayli eğlendiğiniz yerlerde oluyor tabi ama bitişteki haliniz malesef bu şekilde oluyor: 



Pegasus Yayınları'na teşekkürler!








Yorum Gönder

0 Yorumlar