Kitap Yorumu: Reaver | Larissa Ione (Lords of Deliverance, #5)

Yazar: Larissa Ione
Yayınevi: Forever
Yayın Tarihi: 17 Aralık 2013
Sayfa: 383

WARRIOR OF HEAVEN
Reaver is an angel with a past, a record, and a less-than-heavenly attitude. Powerful enough to fight alongside the fiercest battle angels-and crazy enough to risk his wings on a one-way mission to hell-he's agreed to go where no angel has ever gone before...to steal the most seductive and dangerous prize of Satan himself.

ANGEL OF HELL
Harvester is one of the Fallen, a once-heroic angel who sacrificed her wings to work as an undercover agent in hell. But now her cover has been blown, and she's been doomed to an eternity of agonizing torture. Even if Reaver can snatch her away from Satan's lair, even if they can fight their way out of the underworld's darkest depths, there is one thing Harvester can never escape-her newfound thirst for an angel's blood...



Reaver, bizde Ares ve Limos ile yayınlanmaya başlanan serinin 5. kitabı. Yani bizim bu kitabı Türkçe'de görmemiz - tabi mümkünse - bir hayli zor olacak. Mahşerin Dört Atlısı serisi aslında ilk dört kitapta bütün atlılarımızı anlattı bitirdi. Şimdi ise sıra bir hayli derin geçmişe sahip iki koruyucu melek olan Reaver ve Harvester'ın hikayelerinde.

Yaklaşık 5000 sene önce Verrine ve Yenrieth isimleriyle yaşamış ve birbirinin en yakın arkadaşları olmuş iki melektir Reaver ve Harvester. Tabi Reaver'ın - ya da Yenrieth diyelim - öfkesinden gözünün dönmesi sonucunda hem Harvester - Verrine - ile olan ilişkisi bozulmuş hem de hafızası silinmiştir. Sadece Harvester onu hatırlamaktadır, çünkü Baş Melekler Yenrieth'i bir nevi geri kalan tüm hafızlardan silmiştir.

Kitap Harvester'ın kendini Satan'a, öz babasına teslim etmiş bir halde işkence görmesiyle başlıyor denebilir. Reaver ise nedenini tam olarak bilemese de onu kurtarma ihtiyacı içinde. Bunun için kırdığı kuralların haddi hesabı yok. Hatta kendilerini Satan'ın yeni oyuncakları yapmaya da bir hayli yaklaşmış bir halde güç bela kurtuluyorlar Sheoul'dan. Tabi kayıplar da veriyorlar. Asıl bomba geçmişini kısa süre önce hatırlamaya başlayan Reaver'ın Harvester'a kim olduğunu söylemesi oluyor. Bir hayli baş başa kalan ikili istemeseler de dahi yüzleşmek zorundalar. Ama Harvester öyle hemen kaldıramıyor bunu, çünkü 5000 yıl önce kırılan kalbinin acısını hala hissetmekte. Ama bir garip şehvete kapılıp geçici barışı sağlayabiliyorlar.



Heaven ile Sheoul arasındaki dengeler bozuluyor, .çünkü bir melek olarak Reaver yapmaması gereken şeyleri yapıyor, tabi Satan da bir hayli öfkeleniyor. Satan'a kızmaktan çok sempati besliyorsunuz çünkü gariptir, Raphael isimli baş melek sizi fitil ediyor. Hayır yani yanlış yerde bulunuyor orası kesin. Çoğunluğun iyiliği için yapmayacağı şey yok adeta. Limos'a yaptığı ise bardağı taşıran damlaydı benim için.

İşin temeline bakıyoruz ki, Raphael Harvester'ı 5000 senedir unutamamış, Harvester da Reaver'ı 5000 senedir unutamamış. Bunu öğrenmek biraz geç oluyor gerçi. Yine de kitap neyse ki iyi bitiyor, çünkü bir an kötü bir yerde kalacak sanmadım değil. Olaylar garip bir şekilde ilerlerken Reaver ve Harvester açısından bir hayli büyük gelişmeler oluyor, tabi aşklarının da gelişmesine şahit oluyoruz. Bir hayli şeyle dolu dolu bir kitaptı kısacası.

Ben çok seviyorum bu seriyi, nedendir bilinmez :P Her kitabını ayrı bir heyecan ve istekle okuduğum bir gerçek tabi. Bu sefer olaylar baya Sheoul dolaylarında geçse de yine de sıkmadı. Zaten o kadar çok şey oldu ki sıkılacak vakit yoktu da diyebiliriz. Seri neyse ki burada bitmiyor, ben aslında Tavin'i anlatacak sanırım diyordum sonraki kitapta ama öğrendik ki 2014 yılında Revenant kitabına kavuşacağız. Revenant kim derseniz, Reaver'ın cehennem versiyonundaki kardeşi diyeyim keseyim :D Sonraki kitapta onun ne yapacağını da büyük bir merakla bekliyorum.





Yorum Gönder

0 Yorumlar