Kitap Yorumu: Son Sevgili | Nora Roberts (Inn BoonsBoro Triology, #2)

Orijinal adı: The Last Boyfriend
Yazar: Nora Roberts
Yayınevi: Epsilon
Sayfa: 392



Ortak bir geçmiş, yeni bir başlangıç ve ömür boyu sürecek bir aşk hakkında yepyeni bir roman. New York Times çok satan yazarı Nora Roberts, yaşadıkları kasabaya sıcak ve sevimli bir otel inşa eden Montgomery kardeşlerle -Beckett, Ryder ve Owen- sizleri tanıştırıyor.

Owen, Montgomery ailesinin organizatörü, ailenin inşaat şirketini demir yumrukla yöneten idarecisidir ve bir hesap tablosundan bile daha az esnektir. Kardeşleri onun liste yapma huyundan yaka silkseler de BoonsBoro Oteli tam planlandığı vakitte açılacaktır. Owen'ın planlarında öngöremediği tek şey ise Avery McTavish'tir...

Avery'nin popüler pizza mekânı otelin tam karşısında olduğundan, genç kadın otelin yenileme çalışmalarını oldukça yakından takip eder ve Owen'ı bir kez daha takdir eder. Owen çocukken onun ilk sevgilisi olduğundan, aslında Avery'nin aklından çıkmamıştır. Ancak ona karşı hissettiği çekim pek de masumane değildir. Avery ve Owen ilişkilerini yeni bir boyuta tedbirli bir biçimde taşırken, otelin açılması da Boonsboro kasabası halkına kutlama yapmak için bir neden verir. Fakat Owen'ın daha yapması gereken çok şey vardır. Avery'nin etrafına ördüğü duvarları yıkmak sandığından daha uzun sürecektir ve bu olurken Avery ilk sevgilisinin son sevgilisi olacağını anlayacaktır...



Son Sevgili, Yarın ve Daima ile başlayan serinin ikinci kitabı. İlk kitap erkek kardeşlerden Beckett'ın hikayesini anlatırken bu sefer diğer kardeş Owen'ın hikayesini dinliyoruz. Owen'a kitapta eşlik eden bayan ise Avery. İlk kitabı okuduysanız Avery size tanıdık gelecektir. Restaurantı olan Avery'nin pizzalarına herkes hayrandı hatırlarsanız. İşte bu ele avuca sığmaz neşeli kızı çocukluğundan beri tanıyor olan Owen, ona karşı yavaş yavaş farklı şeyler hissetmeye başlıyor.

Otelin inşaatı ise bu kitapta bitiyor, hayaletimiz Lizzie de hala ortalıkta. Onun hikayesinin bir kısmını da Owen ile Hope çözüyor. Bu kısım da çok ilginç, çünkü Hope bu hayaletin soyundan gelmekte. Ama hayaletin onunla hiç iletişim kurmaması da bir garip tabi. Anlaşılan her şey üçüncü ve son kitapta açığa çıkacak.

Avery ile Owen'ın geçmişlerinde de şirin bir şeyler var. Owen, Avery'nin ilk sevgilisi. Bu kitaptan sonra da son sevgilisi olacak tahmin edersiniz ki. Çocukken Owen'ın ona verdiği yüzüğü dahi saklıyor Avery. Kalbini kaptırmaktan korkarken aslında uzun süredir kalbinin Owen'da olduğunu anlayamıyor tabi. Gitgide birlikte daha çok vakit geçiren çift de nihayet duygularını görebilmeyi başarıyor.


Avery'nin annesi ile de kötü bir geçmişi var. O daha küçükken onu terk edip giden kadın, bir anda kapısında bitiyor ve Avery'nin moralini bir hayli bozuyor. Owen ile ilişkilerini de sarsmaya başlayan bu duruma Owen müdahale ediyor da aklı başına geliyor bir nevi.

Diğer çiftler için de güzel haberlerle dolu bu kitap. Beckett ile evlilik hazırlığında olan Clare ayrıca bir de bebek bekliyor. Bu durumla ilgili komik bir yanlış anlaşılma da oluyor kitapta ve Owen saçmalamaya başlayabiliyor. Daha fazlası için sizi kitaba alalım.

Nora Roberts sanki etrafınızdaki insanları anlatan tarzda kitaplar yazmayı mükemmel bir yolla başarıyor. Her kitabına ayrı hayran oluyorum ama böyle ilginç konularla sıradan şeyleri birleştirince kendimi kadının kitaplarında kaybedebiliyorum. Kısacası bu kitabı da çok sevdim, keşke bir an önce üçüncüsü de çıksa da en merak ettiğim çiftin hikayesini okuyabilsem. Üçüncü kitap otel müdürü Hope ile kardeşlerin en çekilmezi Ryder'ı anlatıyor. Beklemede kalın.

Yarın ve Daima yorumum için buraya bakabilirsiniz.





Yorum Gönder

0 Yorumlar