Kitap Yorumu: Oyunbozan - Julie Garwood


Orijinal adı: Killjoy
Yazar: Julie Garwood
Seri: Buchanan - Renard #3
Çevirmen: Banu Belgi
Tür: Gerilim, Gizem, Romantik
Sayfa Sayısı: 440
Baskı Yılı: 2020
Dili: Türkçe
Yayınevi: Epsilon Yayınevi
Çok ama çok severek okuduğum yazarlardan biri olan Julie Garwood'un yeni kitap haberi en çok beni mutlu etmiş olabilir. Özellikle önce Buchanan-Renard serisiyle tanıştığım için bu seri daha da ayrı bir yere sahip benim için. Seride genel olarak polisiye üzerinden giden bir romantik gerilim kurgu var, karakterlerden biri kanun görevlisi - genelde erkek olan - ve kadını koruması vs. gerekiyor. Bizde daha önce saçma bir şekilde 1-5-6-7-8 yayınlanmıştı, bu sefer de 2 yerine 3 çevrilmiş. Napalım olsun, yeter ki okuyabilelim diyorum artık.

Oyunbozan'ın konusu:


Konuya gelirsek Avery yıllar önce annesi tarafından terk edilmiş - iyi ki!- ve teyzesi ile büyükannesi onu büyütmüş. Ama annesinin sorunları hayatı boyunca peşine takılmış. Şimdi yetişkin olan Avery'nin önce teyzesi zor duruma düşüyor, daha sonra kendisi zor zamanlar yaşıyor. Kitaptaki diğer katil de kitabın Renard karakteri John Paul Renard'ın muhtemelen bir önceki kitaptan tanıdığı bir katil. İşte sıradan çevrilmeyince böyle kopuk bir kurgu oluyor ve benim canımı sıkıyor. Yayınevlerinin bu huyu yüzünden İngilizce öğrenmeye karar verip İngilizce kitap okumaya başladım ama çevrilince dayanamayıp okuyorum böyle işte.

Sonuç


Macera gayet yeterliydi, sıkıcı bir sayfa yoktu bence. Gerilimi de dozundaydı. Okurken öyle aman aman bir farklılık beklemeyin zaten ama akıcılığı gayet iyi. Ben aynı gün içinde okudum, Julie Garwood'un her kitabı öneri listemde zaten.



Yorum Gönder

0 Yorumlar