Kitap Yorumu: Gece Avı | Robert Bryndza


Orijinal adı: The Night Stalker
Yazar: Robert Bryndza
Seri: Detective Erika Foster, #2
Çevirmen: Pınar Polat
Sayfa Sayısı: 384
Baskı Yılı: 2017
Dili: Türkçe
Yayınevi: Yabancı

Daha önce Buzdaki Kız romanını okuyup beğendiğim yazarın yeni kitabını İzmir fuarında görünce direk aldım. İyi ki de aldım. Yine Erika Foster ile güzel bir macera yaşadık.

İşin aslı bu tip dedektif romanlarında katili baştan bilmeyi pek sevmem ama nasıl oluyorsa bu kitapta hoşuma bile gidiyor. Özellikle baş karakter Erika Foster'daki tavır beni çekiyor. Hiçbir saçmalığa tahammülü olmayan, tüm üstlerini ve arkadaşlarını sinir edebilen, kocasının ölümünü tam olarak atlatamayan bir kadın ve nedense kendimi bu kadına bir hayli yakın hissediyorum. İşte kitabın ve de serinin büyüsü burada bence. 

Dava ise biraz hastalıklı ama katile de garip bir yakınlık hissediyorsunuz. Kitabın sonunda Erika'nın dediği gibi gidip elini tutmak isteyebiliyorsunuz çünkü tüm yaptıkları sevilmek istemesinin sonucu. Nedeni bile üzücü gerçekten. Katili zaten ağzından dinlediğiniz bölümlerde öğreniyorsunuz ama cinayetlerden çok dediğim gibi Erika'yı okumak daha ilginç. Bu kitabın sonundaki kazıktan sonra tüm birim gözümden düştü gibi bir şey, umarım gerçekten başka bir yere atanır. Gerçi yazarın bunu yapacağını düşünmüyorum ama ümitliyim. Siz de güzel bir gerilim romanı arıyorsanız bu yazarı kaçırmayın! 



Yorum Gönder

0 Yorumlar