Kitap Yorumu: Buzdaki Kız | Robert Bryndza


Orijinal adı: The Girl in the Ice
Yazar: Robert Bryndza
Çevirmen: Merve Solmaz
Sayfa Sayısı: 416
Baskı Yılı: 2016
Dili: Türkçe
Yayınevi: Yabancı
Seri: DCI Erika Foster, #1

Arka arkaya güzel polisiye romanlar okuyorum. Dedektif Erika Foster da beklediğimi karşıladı diyebilirim. Robert Bryndza aslında önce romantik komediler yazıyormuş, şimdi de gerilimi denemiş çok ilginç bir tür sapması. Erika Foster her ne kadar sinir bozucu diyebileceğimiz bir karakter olsa da ben sevdim. Aylar önce kendi hatası yüzünden kendi gibi polis olan eşinin ölümüne sebep olmuş ve hala kendine gelememiş bir polis dedektifi Erika. Çok ünlü ve nüfuzlu bir adamın kayıp kızı vakasını alıyor, çünkü kızın annesi ile Erika Slovak kökenlere dayandığından amiri bunun iyi bir şey olacağını düşünüyor.

Kitap ilerledikçe aslında katilin bir kişiyi değil tam beş kişiyi öldürdüğünü öğreniyoruz. Ama kimse Erika'nın teorisini desteklemiyor, saçma sapan bir şüpheli peşinden gidiyorlar. Tabi kızın babası nüfuzunu polislere iyice gösteriyor ve bu durum Erika'yı inanılmaz huzursuz ediyor. Yaptığı hatalar vaka ile ilişiğinin kesilmesine neden olsa da haklılığını görebiliyorlar. Erika da inandıkları uğruna neredeyse ölümden dönüyor ayrıca.

Ben beğendim gerçekten. Katil faktörü de güzel kurgulanmış, bir yerde kıllanmaya başlamış olsam da sonra içgüdülerimi göz ardı etmişim ama kesinlikle bağlantıyı beğendim. Yazar İngiltere doğumlu ama evlenince Slovakya'ya yerleşmiş, o yüzden de karakterin Slovak geçmişi buralardan esinlenme. Çünkü yalan olmasın neden Slovakya diye düşündüm bir ara. Erika Foster serisinde iki kitap daha yayınlamış, umarız yayınevi çok bekletmez.





Yorum Gönder

0 Yorumlar