Kitap Yorumu: Karanlık Zafer | Robin LaFevers (Ölümün Hizmetkarları, #2)



Orijinal adı: Dark Triumph
Yazar: Robin Lafevers
Sayfa Sayısı: 448
Baskı Yılı: 2014
Dili: Türkçe
Yayınevi: DEX
Çevirmen: Taylan Taftaf


Ölümün Hizmetkarları serisinin ilk kitabı Ölümcül Merhamet'i okuyalı 3 sene geçmiş. Aslında bu kadar ertelenmeyi kesinlikle hak etmeyen bir seri. Şu an bir nevi pişmanım diyebilirim, çünkü bu kitaba başlarken uzun bir süre ilk kitabın olaylarını, konusunu vs. hatırlamaya çalıştım. Öyle ki kitabın ana karakteri Sybella'nın kim olduğu bile benim için bir muammaydı. 

İlk kitap Ismae'nin ağzındandı ve aklımda kalan en önemli kısım arbalet kullanıyor oluşuydu. Bunu garip bir şekilde çekici bulduğumdan unutamamışım. Sybella da aslında Ismae'nin en yakın arkadaşlarından ve suikast düzenlemesi gereken asıl kişi de yıllardır babası sandığı D'Albret isimli pis, acımasız, gaddar ve adi bir adam. Sybella'nın çocukluğunda yaşadığı travmaları dinlemek bile kurguya girip adamı boğmak istemenize neden olacak. Sybella'nın berbat geçen günlerini ise gelen yeni bir görev değiştirecek ve Canavar isimli bu iri yarı, düşesin en iyi savaşçılarından ve ne yazık ki babasının eline düşüp bir sürü acı çekmiş bu adamı kurtaracak.

Kitabın sadece aksiyon değil, romantizm ögeleri barındırması beni en çok çeken şey. Öldürmenin bir sürü yolunu bilen genç bir kız ve en az onun kadar savaştan zevk alan iri yarı bu adamın hikayesi bir hayli sevimliydi. Sybella ve Canavar, geçmişlerinde birçok acı çekmiş iki karakter; bu yüzden yaşadıkları, Canavar'ın muziplikleri okurken içinizi ısıtıyor.

Serinin aslında üçüncü ve son kitabı da Ölümlü Yürek de geçtiğimiz aylarda çıktı. Onun ana karakteri ise Ismae ve Sybella'nın yakın arkadaşları Annith'in hikayesi. Annith eğitim gördükleri manastırdan hiç çıkmamış bir kız ve onun hikayesi de bir hayli heyecanlı olacak gibi. Ayrıca manastırın baş rahibesinin başına da bir şey gelebilirse seviniriz.

İlk kitap: Ölümcül Merhamet



Yorum Gönder

0 Yorumlar