Kitap Yorumu: Kördüğüm | Calia Read

Orijinal adı: Unravel
Yazar: Calia Read
Yayınevi: Yabancı
Sayfa: 336




Bir ay önce, akıl hastanesine yatırıldım. Dün, Lachlan ziyaretime geldi. Beni öptü ve aklımı kaçırmaya başladığımı söyledi. Saatler sonra Max düşüncelerimi işgal etti; deli olmadığımı ve bana ihtiyacı olduğunu hatırlattı. Birkaç dakika önce geçmişimi aydınlatmaya çalışarak gerçeklikten daha da uzaklaştım… Şimdi, herkes benim aklımı kaçırdığımı düşünüyor ama ben onun gerçek olduğunu ve ne gördüğümü biliyorum… Bana inanıyor musun?

"Seksi, gizemli ve etkileyici bir hikâye… Calia Read'in kelimeleri sizi esir edecek ve aklınızı başınızdan alacak!"
-Claire Contreras, There is No Light in Darkness'in Yazarı-

Aslında yorum yazsam mı yazmasam mı bilemedim. çünkü sonunun etkisinden çıkamayıp spoiler verme riskine girmek istemedim. Öncelikle kitabı okuyacaksanız asla son sayfalara göz gezdirmeyin. Benim iğrenç bir huyumdur arada yaparım ve sürekli spoiler yerim, bunda neyse ki öyle bir şey yapmadım. Zaten çoğu yorum sonuna gönderme yapıyordu, uyarılmış gibi oldum diyebilirim.

Kördüğüm,, orjinal adıyla Unravel, benim bir zamanlar Goodreads'te rastlayıp kapağına hayran kaldığım bir kitaptı. O kadar. Ne konusunu ne türünü biliyordum. Tabi bizde yayınlanınca daha çok ön plana çıkmaya başladı ve merakım gittikçe arttı sanırım. Ankara Kitap Fuarı'nda indirimde olduğunu görüp elimin ilk uzandığı Yabancı kitabı bu oldu diyebilirim.

Arka kapakta akıl hastanesi yazıyor, ilk bölüm akıl hastanesinde olan Naomi ile başlıyor ve size hikayesini anlatıyor. Olayın içeriğini bu kısmından biraz anlıyorsunuz. Hikayesinde tutarsızlıklar ve kötü kısımlar var. Sizi bir hayli rahatsız edecek yerler var hem de, uyarayım. Lachlan, Lana, Max etrafındaki en önemli kişiler. Böyle böyle başlayıp sonunda size en okkalısından tokadı atıyor kitap. Kitabı bitirdiğinizde ise dönüp okuduğunuz sahneleri tekrar tekrar düşünüyorsunuz hatta.

Kitaba bugün sabah okula gitmek için otobüse bindiğimde başladım ve okuldu iş güçtü derken yaklaşık 1 saat önce de bitirdim. Hem kısa, hem de inanılmaz akıcı bir hikaye. Gayet de rahatsız edici orası öyle ama yazarın kurgusu gerçekten çok iyi. Yani yaklaşık bir saattir "ulan be" diye düşünmekten kendimi alamıyorum, gerisini siz anlayın. Okuduktan sonra isterseniz size bu ayarda yıllar önce okuduğum bir kitabı önerebilirim de.




Yorum Gönder

0 Yorumlar