Kitap Yorumu: Yasak | Evangeline Collins



Orijinal adı: Her Ladyship's Companion
Yazar: Evangeline Collins
Yayınevi: Olimpos
Sayfa: 392



Görevi onu memnun etmekti, kalbini çalmak değil...

Leydi Isabella Stirling Selkrik İskoçya kırsalında sevgisiz bir evliliğe mahkûm olmuştur. Gittiğinde aylarca gelmeyen kocası nedeniyle Bella; içinde yanan, özgür bırakılmak isteyen tutkuları inkâr ettiği yalnız bir yaşam sürmektedir.

Sonra görmüş geçirmiş kuzeni onu ziyarete gelir ve edepsizce bir öneride bulunur. Bella'nın ihtiyacı olan şey bir sevgilidir. Parayla tutulan bir sevgili. Ne de olsa erkekler bu tür aktivitelerde bulunmaktadır; kadınlar neden yapmasınlar ki? Bella reddeder, ama sonra Mr. Gideon Rosedale adında muhteşem bir ziyaretçi ortaya çıkar, iki hafta için hizmetine verilmiştir. Bunun zararsız bir flört olacağını düşünen Bella Gideon'un baştan çıkarıcılığına karşı koyamaz. Sonunda tüm tutkularına hizmet etmesine izin verdiğindeyse düşünülemez olanı, yasak olan tek şeyi yaptığını keşfeder: O âşık olmuştur...

Yasak, yazarın okuduğum ikinci kitabı. Aslında yazarın toplam iki kitabı var, kulağa bir hayli amatör geliyor ama kurguları öyle amatör değil. Yedi Gün Yedi Gece de bu ayarda bir kitaptı. Nasıl mı yani? Şöyle:

Evangeline Collins sanki o yeni yazarlığını bize yazışıyla hissettiriyor ama konuları gayet ilgi çekici oluyor. Mesela bu kitap. Leydi Isabella Stirling geçmişteki hatası yüzünden iğrenç biriyle evlendirilmiştir ve yaşamak istediği cinsel hayat, çoluk-çocuk, mutlu aile kısımlarını yaşayamamıştır. Bir hayli yalnız olan Isabella'nın yardımına Fransız kuzeni koşar ve ona bir erkek kiralar. Evet yanlış okumadınız. Kiralanan bu arkadaş da Gideon'dur ve kendisi gibi yalnız bu ruhu gördüğünde etkilenmeden edemez. 

Isabella başlarda bu fikri çok yanlış bulsa da bu yolla ruh eşini bulabileceği elbette ki aklına gelmemiştir. Gideon bu iğrenç evliliğinin gidişatını değiştirecektir, bu sayede arası açılan kardeşleriyle bile ilişkilerini düzeltmesine yardım edecektir. 

Durup bir süre böyle bir kurgu okumuş muydum diye düşündüm, belki bir kitap olabilir ama onu da çıkaramıyorum; o yüzden bir hayli ilgimi çekti. Rollerin tam tersi olan birkaç kitap okuduğuma eminim ama erkeğin kiralandığı bir versiyon ilginç geldi bana. Bol bol aşkın yanında bir hayli de macera var kitapta, çünkü malum evlendiği adam tam bir zorba. 

Bir de söylemeden geçemeyeceğim, çeviri sıkıntılı. Kimi yerlerde kafanızın karışmasına neden olabiliyor, aynı şekilde edit kısmında da gözden kaçmış hatalar mevcut. Bunları göz ardı ederseniz ilginç bir hikaye okuyacağınız kesin.




Yorum Gönder

0 Yorumlar