Kitap Yorumu: Yaralı | H.M. Ward (Damaged, #1)

Orijinal adı: Damaged
Yazar: H.M. Ward
Yayınevi: Aspendos
Sayfa: 240

Hayat berbat. Ve Sidney ne zaman toparlanacak olsa, ters giden bir şeyler daima oluyor. Hiçbir zaman iyi değildi ama bu sefer farklı. Bu sefer "iyi" doğru bir kelime bile değil.

Peter "mükemmel"in insanda vücut bulmuş hâli. Araftan düşmüş bir melek sanki. Çünkü kabul edelim, bu kadar yakışıklı bir adam, aynı zamanda yaramazdır da. Buraya onun hayatını mahvetmek için gönderilmiş olmalı.

Peter, seksi mavi gözleri, koyu renk saçları ve kaslı vücuduyla güzelden de öte. Büyüleyici zekâsını da katarsak Peter, Sidney'nin bir erkekten isteyebileceği her şeye sahip ama tam mercimek fırına verilmek üzereyken Peter ona kapıyı gösterir. Sidney utançla oradan ayrılır. Olabilecek en kötü tanışma randevusunun sonu. Hayatı bundan daha kötüye gidemezdi herhâlde ama gitti.

Ertesi sabah ise her şey başına yıkılır. Geçen akşam, onu yarı çıplak gören delicesine yakışıklı adam, sınıfta karşısında ders anlatıyor!

Kargodan geldiği gibi başladığım bir kitap oldu Yaralı. Zaten bir hayli kısa, 240 sayfalık rahat bir okuma yani. Kapağını çok beğenip, uzun süredir de orijinalini okumayı düşündüğüm bir kitaptı. Aspendos iyi ki çıkardı, zaten bu ara Aspendos favori yayınevlerim arasında.

Yaralı'nın konusu size İlk Defa romanını hatırlatabilir. Kız oğlanla tam işi pişirecektir, ama bir şey olur ve sonra ertesi gün hocası olarak okulda tekrar karşılaşırlar. Bu hikaye de aynen böyle başlıyor. Kızımız Sidney, en yakın arkadaşının ayarladığı çocuğun Peter olduğunu sanıyor ve ilk defa bir erkeğin yanında iyi hissettiğini fark ediyor. Ama yanlış anlaşılmanın üzerine kızarıp bozarıyor. Tabi neticede yine de onunla ayrılıyor restorandan ama işler yarım kalıyor, oğlan bunu deyim yerindeyse sepetliyor.

Ertesi gün ise hayatını kaybeden hocasının yerine gelen adam olarak karşısına çıkıyor Peter. Sidney aslında onun öğrenci asistanı ve gece dersine de giriyor. Ama üniversite kuralları gereği birbirlerinden uzak durmaları gerek. İkisi de aslında bir hayli "yaralı" ruhlar. Sidney'nin evine dair çok kötü anıları var ve 4 yıldır ailesinden kimseyle konuşmamış. Peter da geçmişindeki kaybı atlatamamış. Ne kadar yasak olsa da birbirlerini göz ardı edemiyorlar ama tam anlamıyla birlikte de olamıyorlar dedikodu çıkmaması için.

Nihayetinde Peter kız uğruna istifa dilekçesini veriyor ama Sidney kendi gibi yaralı bir kızın onun hayatını daha da mahvedeceğine inanıyor ve ondan uzaklaşmak istiyor. Geçmişinden gelen kabusu ve ona sırt çeviren kardeşi dan diye karşısına çıktığında ise işler çirkinleşiyor ve Peter'a sığınmaktan başka bir yol bulamıyor. Bu kitap için giriş demek doğru olur. Dramanın bir kısmını bu kitapta görsek de asıl işler sanki ikinci kitapta gibi. Bu iki yaralı ruhun devam hikayesini de yakın bir zamanda okuruz umarım.




Yorum Gönder

0 Yorumlar