Kitap Yorumu: Son Pişmanlık | A.L. Jackson (Take This Regret, #1)

Orijinal adı: Take This Regret
Yazar: A.L. Jackson
Yayınevi: Aspendos
Sayfa: 328

Öyle hatalar vardır ki ömür boyu pişmanlık duyarız. Christian için, Elizabeth'e ihanet ettiği gündü.
Christian Davison'ın hayatıyla ilgili planı bellidir. Avukat olup babasının hukuk şirketinin başına geçecektir. Hiçbir şey yoluna çıkamaz; ne Elizabeth Ayers ne de doğmamış çocukları.

Elizabeth, Christian'ın onu hayatından çıkarmasıyla son beş yılını kızına bakabilmek için mücadele edip ona güvenli, rahat bir hayat verebilmek için her şeyini feda ederek geçirir.

Christian ise beş yıl boyunca ailesini terk ettiği için pişmanlık duyar ve onları geri kazanmak için her şeyi yapmaya hazırdır - tıpkı Christian'ın onları üzeceğine inanan Elizabeth'in, kızını korumak için her şeyi yapmaya hazır olması gibi.

Christian tekrar hayatlarına girmek için çabalarken Elizabeth, birini bağışlanamaz bir hata yaptığında affetmenin ve yıllarca nefrete dönüşen bir aşkı yeniden canlandırmanın mümkün olup olmadığını sorgulamaya başlar. Yoksa bazı yaralar o kadar derindir ki asla iyileşemezler mi?

Herkes ikinci bir şansı hak eder derler.

 Başladığım gibi bitirene kadar elimden bırakamadığım bir kitap oldu Son Pişmanlık. Konusu zaten ilgimi çekmişti, anlatımı felan da hoşuma gidince kaptırdım kendimi diyebiliriz. Konudan anlaşılıyor zaten olay ama ben yine de minik bir özet geçeyim.

Elizabeth ve Christian birbirlerine çok aşık iki genç. Elizabeth yoksul, para içinde hiç yüzmemiş; Christian ise tam tersi, okulu bitirip babasının şirketine geçip yine rahat bir hayat sürme düşüncesinde. İkili ileride evleneceklerinin de farkındadırlar ama Elizabeth hamile olduğunu söyleyip Christian da her şeyi korkup bok ettikten sonra bu planların hepsi suya düşer haliyle.

Christian her ne kadar kaybettiği minik ailesini sürekli düşünse de, New Orleans'a gelip Elizabeth ile karşılaşmayı umması tam 5 yılını alır. Ama kaderin garip bir cilvesi süpermarkette ona bakıp duran kızı vücudu bir anda tanır ve biraz takip sonrasında Elizabeth'i ve küçük kızı Lizzy'i kendinden 10 km uzakta bulur.

Elizabeth hayatlarına tekrardan girmesinden hiç memnun değildir çünkü 5 sene önce kalbi çok kırılmıştır. Onu sevmekten vazgeçememiş olsa da tekrar ona kapılmaktan ve tekrar terk edilmekten ölesiye korkmaktadır. Christian'ın kendini kanıtlaması bir hayli zaman alacaktır kısacası.

Draması hiç eksik olmayan güzel bir kitaptı. Böyle çocuklu felan ya bir de ben sanırım en çok bu kısmına vuruldum. Yani Christian'ın baba olmaya alışması ve kızına aşık olmasına. Sonu mutlu bitiyor, hep birlikte Christian'ın yaşadığı yeri görmeye New York'a giderlerken bitiyor. Tabi yüzükler de takılıyor. Ama serinin ikinci bir kitabı var ve anladığım kadarıyla gene draması bol. Bilmiyorum gelebilir miyim, böyle iyi bitti aslında. Belki epilog varsa sonunda düşünebilirim :P

Bir de 0.5 kitabı adı altında Christian ile Elizabeth'in gençliklerinde nasıl tanıştıklarını yazmış yazar. O da beni çekmiyor, bir şeyin öncesine gitmek beni sıkar. Üşenirim yani. Ama bu kitabı okursanız bir hayli seveceğinizden eminim.




Yorum Gönder

0 Yorumlar