Kitap Yorumu: Gecemi Aydınlat | Lisa Kleypas (The Hathaways, #3)

Orijinal adı: Tempt Me at Twilight
Yazar: Lisa Kleypas
Yayınevi: Epsilon
Sayfa: 369

Poppy Hathaway sıra dışı ailesini çok sevse de sıradan bir hayata özlem duymaktadır. Kaderin cilvesi karşısına sır gibi sakladığı tehlikeli bir hayatı olan varlıklı, güçlü ve gizemli otel sahibi Harry Rutledge’i çıkarır. İtibarına gölge düşen genç kız onun evlenme teklifini kabul ederek herkesi şaşırtır ve çok geçmeden kocasının güvenini değil yalnızca tutkusunu kazandığını anlar.

Harry Poppy’yi elde etmek için her şeyi yapmaya razıdır - kalbini açmak dışında. Hayatı boyunca herkesi kendinden uzak tutmuştur... Ama zeki ve baştan çıkarıcı Poppy her şekilde onun eşi olmayı istemektedir. Yine de aralarındaki tutku artarken gölgelere saklanan bir düşman pusuda beklemektedir. Harry onu kaybetmek istemiyorsa sonsuza dek ruhen ve bedenen gerçek bir birliktelik kurmak zorundadır.

 Lisa Kleypas, çok çok sevdiğim bir yazardır. Sadece tarihi aşk romanlarını değil, modern romanlarını da çok severim. Ne var ki bunda farklı derseniz, hiç bilemiyorum, ama her kitabını mutlu mesut okuyorum ve bitirdiğimde de dönüp dönüp tekrar bakıyorum kitaba. Hani dün bitirdim kitabı, bugün kitaplıktan aldım gene okudum sevdiğim yerleri, o ayarda bir yazar.

Hathaways serisi Cam ve Amelia'nın hikayesiyle başlamış, Win ve Merripen'in aşkıyla devam etmişti. Şimdi üçüncü kitapta ailenin diğer kızı Poppy, otel müdürü Harry Rutledge'e vuruluyor. Tabi her şey kötü başlıyor çiftimiz için, çünkü Poppy başka birine aşık. Harry kızdan etkilendiği için önce bu talihsiz aşıktan kurtuluyor ve kızı resmen kendi himayesine alıyor. Yaptığını öğrenen Poppy ondan nefret edemiyor ama ona bir hayli de çektiriyor.

Harry'nin çocukluğundan beri süre gelen yalnızlığı, ailesinin ona karşı tutumu resmen içinizi acıtıyor. Tabi Poppy de çok üzülüyor ve eve kaçıp onun da peşinden gelmesini sağlayarak çıkamadıkları balaylarını bu sayede yaşıyorlar. Harry de sorumluluklarından uzakta, aşık olmayı keşfediyor. 10 gün kadar tatil yapan Harry, Poppy'nin de yardımıyla dış dünyaya daha farklı bakmayı başarıyor diyebiliriz. İflah olmaz bir işkolik olan Harry nihayet insani yanını gösteriyor, çalışanlarının ağızları bir karış açık kalıyor tabi.

Harry ile kızlara adap dersleri veren Catherine Marks arasında da garip bir bağlantı var. en başından beri Poppy'i baştan çıkarmaması için ona nutuk çeken Catherine'in, onunla garip bir geçmişi olduğu belliydi. Sonraki kitap, bu kitapta aralarında tam olarak ne olduğunu anlayamadığımız Catherine ve Leo arasında geçiyor. Seride belki de en merak ettiğim kitap o desem yalan olmaz. İşte böyle yine daha fazlasını ister şekilde bıraktı beni Lisa.




Yorum Gönder

0 Yorumlar