Kitap Yorumu: Mistik Şehir | Theo Lawrence (Mystic City, #1)

Orijinal adı: Mystic City
Yazar: Theo Lawrence
Yayınevi: Dex
Sayfa: 384


Aşk asla unutmaz.
Manhattan sular altında.
Küresel ısınma, kaotik bir şehir yarattı.
Bir kız, aşkını hatırlamıyor.
Ve tıpkı Romeo ve Juliet'teki gibi
iki düşman aile yüz yüze geliyor.

Manhattan’ın hükümdarları
sular altındaki eski şehri yoksullara bıraktılar.
Ve kendilerine gökdelenlerin tepesinde
yepyeni bir şehir inşa ettiler.

Şimdi büyü gücüne sahip mistiklerin enerjilerini
sömürerek ayakta kalıyorlar.

Yükseklerde yaşayan Aria Rose,
ailesinin gücünü artırmak için bir evliliğe zorlanıyor.
Fakat yakışıklı bir mistik ve tutkulu
bir devrimci olan Hunter’ın ortaya çıkışı
Aria’nın hayatını sonsuza dek değiştiriyor.

Korkunç bir isyan ateşlenmek üzere…

Mistik Şehir, son zamanlarda bir hayli sevilen distopya türünden yeni bir nefes. Buradaki iş diğerlerinden biraz daha garip. Msitikler şehrin alt tabakalarında yaşıyorlar, sihir güçleri onlardan yılda iki kere felan çekiliyor ve elit tabakada oturan diğer insanların güç kaynağını oluşturuyorlar. Eh tabi ki Mistikler yavaş yavaş da ayaklanmaya hazırlanıyorlar.

Aria Rose'un babası elit kesimin en önemli kişilerinden. Aria da babasının isteği ile başkan adayının erkek kardeşi Thomas ile evlenmek zorunda. Tabi kitabın başında Aria hafızasını yitirmiş bir şekilde uyanıyor ve Thomas'a aşık olması gerektiğini sanıyor. Her ne kadar hatırlayamasa da kaderine razı bir halde. Ama ne zaman ki yavaş yavaş Hunter'ı tanımaya başlıyor, asıl o zaman ailesinin onun üzerinden neler çevirdiğini de anlamış oluyor.

Kitap iyi görünüp aslında kötü olan, ya da hiç ummadığı bir anda Aria'ya yardım eden tiplerle dolu. Zaten kendini yeni bulmuşken, şimdi de sevdiği çocuğun Mistikler'in başına geçmesini izlemek zorunda. Ayaklanma bir hayli yakın, verilen kayıplar da davayı sadece daha da güçlendiriyor. Hele ki üst düzeydekilerden Aria Rose'un yardımı ve de katkısı işleri hepten değiştirecek.

Aria'nın ailesi onun bu başkaldırışını tabi ki beğenmeyecekler ama Aria babasına karşı açılan bu savaşta ön safhalarda olmaya hazır. İkinci kitap bir hayli kanlı geçecek gibi görünüyor.




Yorum Gönder

0 Yorumlar