17. ÜKG Blog Turu: Ella ve Micha'nın Sırrı | Jessica Sorensen

ÜKG'nin 17. turu, yeni bir yayınevi Pena Yayınları'ndan çıkan ve yurt dışında bir hayli okunan ve sevilen serinin ilk kitabı Ella ve Micha'nın Sırrı'nı ağırlıyor!


28.11.2013 - Kitap Esintisi | Ön Okuma + Yorum 



Ella ve Micha’nın bir sırrı var ve bu sır, tüm hayatlarını değiştirecek…
Kural tanımaz, tutkulu bir karakteri olan Ella, hislerini korkmadan yaşayan bir genç kızken bir gün her şeyi arkasında bırakıp üniversiteye gider ve burada kurallara itaat eden, tüm sıkıntılarını kendine saklayan, sessiz birine dönüşür. Ancak yaz tatili yaklaşırken evinden başka gidecek bir yeri olmadığını anlayan Ella, geri döndüğünde uzun zamandır içine gömdüğü anıların ortaya çıkmasından çok korkar.

Zeki, seksi ve güvenilir Micha, Ella’ya herkesten daha yakındır, öyle ki onun en gizli sırlarını bile bilir. Micha tanıyıp sevdiği o eski Ella’yı geri istemektedir fakat genç kız evini terk ettiğinde kalbinin bir parçasını geride bıraktığından habersizdir. Micha’ya karşı duyduğu hisleri kendine bile itiraf edemeyen Ella ise her şeye baştan başlamalıdır.


Peki Micha kaybettiği aşkını tekrar kazanabilecek mi?


Önce sizi ön okumaya alalım:



Yorum
Ella ve Micha’nın Sırrı bir süredir okunmayı bekliyordu listemde. New Adult romanlarını ne kadar sevdiğimi zaman zaman gösteririm, biraz da dramalısı – ama çok abartılmamışı olacak – en güzel örnekleri arasına girmeye aday.

Kitap Ella’nın 8 ay önce Micha’yı ve de kasabayı terk edişiyle başlıyor. Annesinin intiharından sonra bir türlü kendine gelemeyen Ella çareyi kaçmakta bulmuştu ama şimdi yaz tatili nedeniyle gidecek bir yeri olmadığı için kendini tekrar kasabaya dönerken bulur. Tabi Micha da onu orada beklemektedir ve 8 aydır onun özlemiyle tutuşmaktadır. Öyle çekip gittiği için bir hayli sinirli olsa da onu gördüğü anda dili tutulur. Zaten bir önceki gün de nihayet telefonunu ve nereye gittiğini öğrenebilmişti, ertesi gün karşısına çıkmasıyla yeniden kendini Ella’ya hasret duyarken bulur.
















Ella ve Micha çocukluklarından beri en yakın arkadaşlardır. Yan yana evlerde büyüyen ikili bir hayli sıkı fıkı
olsalar da köprüdeki o geceye kadar birbirlerinden hoşlandıklarını belli etmezler. Köprüdeki o gecede annesi gibi uçmayı düşünen Ella’yı kurtaran Micha olur ve işte her ne kadar Ella tam hatırlayamasa da ikilinin uzun süredir içlerinde tuttukları sırlar ortaya çıkar.

Ella kasabanın haşarı kızıyken üniversiteye gitmesiyle bir hayli değişmiştir. Hem öfkesini bastırmakta hem de zamanında lisede dövdüğü kızlar gibi giyinmeye başlamıştır. Kasabadaki herkes değişimini garipser ama Ella bu şekilde olmaktan rahattır. Bu sayede geçmişini düşünüp durmaz. Her ne kadar aynalara bakamıyor olsa da yine de iyi bir haldedir.

Ella’nın ailesiyle de işler karışık. Babası sürekli içip durmakta, abisi ise hala onu suçlamaktadır. Micha’nın babasıyla da sorunları vardır ve bunca yıl sonra onunla iletişime geçmesi onu bir hayli sinirlendirmiştir. Zamanla Ella ve Micha birbirleriyle iyileşmeyi başarırlar. Bir araba yarışında Micha yaralansa da bu sadece ilişkilerini daha da derinleştirmiş olur.

Liseden beri bir grupla çalmak isteyen Micha bu şansı yakaladığında tepmek istemez. Ella ile de işleri yoluna koymuşken ona bu fikrinden bahseder ve Ella da tabi ki onu destekler. Kendi de Las Vegas’taki okuluna ve işine dönecektir, her ne kadar kasaba ile barışmış olsa da. 


Güzel bir kitap, yormadan okunan bir hikaye. Aslında devam kitabı olmasa da olabilirmiş ama yine de sizi sıkmayan bir hikaye yazmış yazar. Öncelikle bunalmıyorsunuz,  bir hayli drama kokan diğer romanlara kıyasla gayet saf bir su gibi geldi bana. Biraz da kısa bir roman olmasının etkisi var tabi. Serinin diğer kitabında çiftin ölüm bizi ayırana kadar vs. kısmına geçeceğini düşünüyorum, çünkü adı “The Forever of Ella and Micha”. Pena Yayınları onu da yakında bizlerle buluşturacağı için çok zaman geçmeden okuruz gibi.


Ayrıca bir şanslı kişi Ella ve Micha'nın Sırrı kitabını kazanacak. Çekilişe katılmayı unutmayın!
a Rafflecopter giveaway

Pena Yayınları'na teşekkürler!

,

Yorum Gönder

0 Yorumlar