Kitap Yorumu: Sürgün | Maya Banks (McCabe Triology, #2)

Orijinal adı: Seduction of a Highland Lass
Yazar: Maya Banks
Yayınevi: Koridor
Sayfa: 360


Alaric McCabe doğuştan hak edilmiş topraklar için savaşan bir klanı yönetmektedir. Artık görev gereği bir evlilik yapmaya da hazırdır. Fakat komşu bir klan liderinin kızı olan Rionna McDonald'la anlaşmaya giderken yolda pusuya düşürülür ve ölümle burun buruna gelir. Mucize eseri bir Highland meleğinin yumuşak dokunuşuyla hayata döndüğünde klanına bağlılığı ve en derin arzuları da sınanmış olur.

Kendi klanından dışlanmış olan Keeley McDonald sevdiği ve güvendiği insanların ihanetine uğramıştır. Yaralı savaşçının attan düşmesiyle Keeley bu cılız ama aynı zamanda güçlü görünen bedenin etkisinden kurtulamaz, tıpkı onun gibi Alaric'in de yüreğini bir alev sarmıştır. Komplo ve tehlike çemberi onlara doğru yaklaştıkça Alaric'in ne kadar imkansız görünse de bir seçim yapması gerekir: Kendi kanından olanları aldatmak pahasına bu kadının aşkına inanacak mıdır?



Evet seriye ikinci kitabından başladım ama ilkini okumadım diye herhangi bir eksiklik çekmedim. Kitap gayet güzeldi de ayrıca. Alaric, McDonald kızı ile evlenmek üzere yola çıkar ama adamlarıyla beraber pusuya düşürülür. Kendine ne olduğunu tam hatırlayamadığı bir zamanlarda da atı onu Keeley'nin evinin önüne getirir. Keeley aslında McDonald klanındandır ama haksız bir nedenden dolayı dışlanmıştır. Daha savaşçıyı görür görmez ondan etkilenen Keeley, Alaric'i iyileştirmeye başlar ve Alaric'in kardeşlerinin gelmesiyle McCabe topraklarına gitmek zorunda kalır.

Keeley kısa süre içinde McCabe klanını evi olarak benimsemeye başlar. Alaric ile de birbirlerine gün geçtikçe aşık olurlar ama klanın geleceği için Alaric'in McDonald kızı ile evlenmesi gerekmektedir. Kaderlerinde beraber olamayacaklarını düşünen çift zorlu süreçler sonrasında beraber olabileceklerdir, Keeley'nin ölümden dönmesi özellikle kırılma anı olacak.

Tarihi romanları gerçekten severim ve bu da beni hayal kırıklığına uğratmadı. İskoçların Highland hikayelerine oldum olası vurgunumdur zaten, o yüzden beğeneceğime emindim. Serinin devam kitabı diğer kardeşi anlatıyor, onun hikayesi de çok ilginç bence çünkü McDonald kızı ile evlenen o olacak. Rionna da iyi ve güzel bir kız, eminim onların hikayeleri de ilginç olacak. Serinin ilk kitabını okumam heralde ama belli de olmaz. Neticede bütün olayı anlıyorsunuz ortadan başlasanız bile, o yüzden ilk kitap elinizde değilse bile bunu okuyabilirsiniz.



Yorum Gönder

0 Yorumlar