Cehennem (Raintree Series, #1)






Orijinal adı:
Inferno
Yazar: Linda Howard
Harlequin
224 sayfa


Raintree Klanı tarafından bozguna uğratılmalarından iki yüz yıl sonra Ansara büyücüleri, bu en amansız düşmanlarının karşısına bir kez daha çıkmaya hazırlanıyorlardı. Dante Raintree bir kral olarak klanını korumak zorundaydı ama karşısına çıkan Lorna Clay sadece yüreğini değil, neredeyse klanına duyduğu sadakati bile sarsacaktı. Lorna’ya güvenemediği gibi ondan uzak da duramıyordu.
Reintreeler, doğaüstü güçlere sahip olmalarının yanında, modern hayatın içinde yaşıyorlardı. Bu savaş, klanın sadakat ve ilişkilerini test edecekti.
Düşmandan gelen ilk darbede her zaman hükmettiği ateş bu kez onu yeniyordu. Dante, klanıyla birlikte, galip çıkamayabilecekleri bir kavgayla yüzleşmek zorundaydı.




Linda Howard benim favori yazarlarımdan biri, ne yazsa okurum diyebilirim. Bu sefer üç kitaplık bir serinin ilk kitabını bu usta ellere teslim etmişler. Dante ve Lorna'nın ilişkilerinin anlatıldığı bu ilk Raintree kitabı seri için güzel bir başlangıç. Tek sorun kitabın sonu, oraya geleceğim az sonra.

Raintree mistik güçleri olan bir klan ve ezeli düşmanları da onlara çok benzeyen ama güçlerini kötü bir amaç uğruna kullanan Ansara klanı. Yıllar önce Raintreeler Ansaraları hezimete uğratmışlar ama şimdi güçlerini toplayıp saldırıya hazırlanıyorlar.

Dante klan lideri, aynı zamanda bir kumarhanesi de var. Lorna ilk defa orada gözüne takılıyor. Çünkü Lorna hangi oyunu oynarsa oynasın kazanıyor. Hile yapıp yapmadığını çözemeyen Dante, Lorna'yı odasına çağırtıyor ve daha ilk anda aralarında garip bir elektrik oluyor. Lorna'nın psişik güçleri var ve yıllar boyu kendini ucube hissedip durmuş. Tabi aralarındaki bu şey kumarhanedeki yangınla geçiştiriliyor ve Lorna Dante tarafından bir nevi kullanılıyor diyebiliriz.

Yangından kurtulduktan sonra Dante onun gitmesine izin veremiyor ve zihnini kontrol etmeye devam ediyor. Tabi zamanla aralarındaki şey karşı konulamaz bir raddeye geliyor ama Lorna için bu biraz zor oluyor. Ayrıca Dante işlerin sıradan bir yangın olduğunu sanarken birkaç kere daha kendilerine yönelik suikast girişimleriyle olayı geç de olsa sonunda anlıyor. Bu durumlardaki uyarı sisteminin ise Lorna olduğunu çözmesi de iyi oluyor tabi.

Kitabın sonu açık bitiyor. Çiftimiz açısından bir sorun yok ama nihayet Ansaraların Raintree'nin Sığınak'ına saldırmaya karar verdiklerini anlayıp arabaya atlıyor, onun ardından geride kalmak istemeyen Lorna da başka bir arabaya atlıyor ve kitap bitiyor. Böyle de biter mi diyorsunuz ama bitiyor.

Serinin devam maceralarını haziran ve temmuzda öğreneceğiz. İkinci kitapta asıl Raintree arkadaşımız, Dante'nin kardeşi Gideon. Üçüncü kitap da kız kardeş Mercy ile geçiyor. Bize de beklemek düşüyor.


Yorum Gönder

0 Yorumlar