Kitap Yorumu: Sensiz Olmaz | Susan Elizabeth Phillips (Chicago Stars, #3)

Orijinal adı: Nobody's Baby But Mine
Yazar: Susan Elizabeth Phillips
Pegasus
400 sayfa


Plan
Bir dahî olan fizik profesörü Dr. Jane Darlington bebek sahibi olmak için yanıp tutuşmaktadır. Ama bir baba bulması hiç de kolay değildir. Çocukken zekâsı yüzünden toplumdan hep dışlandığı için kendi çocuğunun aynı yollardan geçmesini istememektedir. Bu yüzden bebeğinin babası olacak özel birini aramaktadır. Yani biraz… aptal birini.

Hedef
Chicago Stars’ın efsanevi oyun kurucusu Cal Bonner dış görünüşü ve taşralı tavırlarıyla mükemmel bir seçenek gibi görünmektedir. Fakat bebek delisi bir entrikacının kendisini kullanmasına izin vermeyecektir.

Problem
Sadece anne olma hayali kuran, zeki ve yalnız bir kadın… Uzlaşmaya açık olmayan ve hiçbir koşulda taviz vermeyen sert bir adam… Tutku ve arzu, güçlü ama aynı zamanda kırılgan iki insanı hiç beklenmedik bir aşka sürükleyebilir mi?



“Sensiz Olmaz” okurken çok zevk aldığım bir romandı. Zaten yazar ablamız Susan Elizabeth’in tarzını çok seviyorum. Bu seferkinde de yine kahkaha attırmayı başarmış.

Kitapta fizik profesörü Jane’in umutsuzca çocuk sahibi olma isteği anlatılıyor. Kendisi bir dahi olduğu için ve büyürken de çok sorun yaşadığı için, çocuğunun böyle şeyleri yaşamamasını sağlamak amacıyla kendinden daha az zeki bir erkek bulmaya çalışıyor. Televizyonda hokey oyuncusu Cal gözüne çarpıyor ve hokeyciler çok da zeki olmaz tezinden yola çıkarak planını oluşturmaya başlıyor, tabi yardım da alıyor etrafından. Cal’in doğum günü hediyesi gibi odasına gidiyor ama cinsel olarak neredeyse hiç tecrübesi olmayan Jane bu kısımda bir hayli güldürüyor okurken. Tabi ilk denemede istediği sonuca ulaşamıyor ve tekrar deniyor. Bu sefer başarılı olmasına rağmen çok geçmeden Cal, Jane’in planlarını ve gerçek yüzünü fark ediyor ve aralarında garip bir savaş başlıyor. Nasıl garip derseniz, çok güldürecek bir savaş olduğunu söyleyebilirim. Ayrıca Jane’in, Cal’in biyoloji derecesi olduğunu fark ettiğindeki anı defalarca okumaya değer :D

Kitapta yan karakterleri de anlatıyor SEP abla. Cal’in anne ve babasının geçmişinden tutup şu anki zamanlarını da anlatmadan geçmiyor. En sonunda tabi her şey tatlıya bağlanıyor ama yine de  gülme derecesi azalmıyor, son sayfaya kadar okurken çok eğlenceli vakit geçiriyorsunuz. Küçük bir epilog gibi bir kısımda da doğan küçük kızın hayatında ne gibi şeyler olacağını çıtlatıyor bize yazar, anne ve babası gibi fen ve matematik alanlarından hiç anlamayacak, kendini romanlarını yazmaya kaptıracak bir kız olarak büyüyecek.

Kitaptaki acıklı kısım Cal’in kardeşi ve bir sonraki kitapta onun hikayesi anlatılıyor. Karısını ve çocuğunu trafik kazasında kaybeden bu şahsın hikayesi biraz dramalı ama yine de güzel bir romans olacak gibi duruyor. Şimdiden beklemeye hazırlanın =)


Yorum Gönder

0 Yorumlar