Secret Files 3 - PC

Bugün size farklı bir konudan bahsedeceğim: Geçen günlerde indirdiğim ve oynarken feci derecede zevk aldığım bir oyundan. Secret Files, çok geç ve de ters bir sıradan tanıştığım bir seri. Çocukluğumda atari ile başlayan oyun sevdamı uzun zamandır pek beslemiyordum, ama tam dişime layık bir oyun buldum.


Secret Files'ı çok sevmemin nedenlerinden biri oynarken kitap okuyor ya da film izliyor gibi olmam. Ben manyak kitap kurdu, oyunlarda da güzel bir kurgudan hoşlanırım. Bu seferkinde ise kendimi bir Dan Brown romanı içinde hissettim. Anti madde, gizli bir gardiyan topluluğu, Da Vinci, Arşimet, CERN... Hatta oyunun bir kısmında karakteriniz Türkiye'ye uçuyor ve oradaki gizemleri çözmeye çalışıyorsunuz.


Oyunun ilk bölümlerinden biri olan üstteki sahne gibi bir yerde başlıyorsunuz. Tabi bunun öncesinde küçük bir rüya kısmı da var söylemek gerek. Karakterinizin adı Nina ve nişanlısı Max'in bulduğu bir keşif yüzünden başına gelenler onu da etkiliyor. Nişanlısı kaçırılan Nina'yı, ipuçlarını takip ettirerek oyunun sonuna ulaştırmaya çalışıyorsunuz. Bu sırada bir sürü bulmaca, bir sürü gizem de oyunda mevcut. Oyun sizden çoğu sahnede çözüme gitmeniz için aklınızı kullanmanızı istiyor.


Oyunun oynanışı üstteki şekilde. Size kullanabileceğiniz araçları biraz çıtlatıyor. Sizin yapmanız gereken ise onun ne işe yaradığını ve onunla ne yapabileceğinizi bulmak. Olaylar ilerlerken kendinizi Türkiye'de, eski Floransa'da, CERN laboratuvarında ve gizli mekanlarda buluyorsunuz. İşlenişi ve kurgusu gerçekten çok iyi. İngilizceniz iyi ise ve de bulmacalı oyunlardan hoşlanıyorsanız (Portal 2 gibi mesela) bu oyun da çok hoşunuza gider. Zaten seri olan bir oyun, asıl Secret Files: Tunguska'yı daha çok sevmişler, ben de onu çok merak etmekteyim. Bir sonraki hedefimde onu bitirmek var. Ha bitirmek demişken, oyunu bitirmemin 3 gün sürdüğünü söylemeliyim. O kadar kaptırdım yani :D

Sözün özü, size bu oyunu şiddetle tavsiye ediyorum. Belki biraz kolay gelebilir size ama yine de bir kitap okumuş ya da film izlemiş gibi oluyorsunuz bittiğinde. Eğer oynayıp bitirdiğinizde daha fazlasını isterseniz de ilk iki oyununa atlayabilirsiniz direk. Ya da sıradan gidin ne biliyim :D Ama seviyorsanız bu tür oyunları kaçırmayın.


(evet oyunlara da puan veriyorum :P)



Yorum Gönder

0 Yorumlar