Yorum: Kollarımdaki Yabancı (The Trap Trilogy, #1)

Orijinal adı: The Husband Trap
Yazarı: Tracy Anne Warren
Koridor
354 sayfa

Gelinin yerine geçmek ne kadar zor olabilirdi ki...
Violet Brantford hayatı boyunca kendini hep Raeburn Dükü Adrian Winter'ın arzulu kollarında hayal etmiştir. Oysaki Dük, Violet'in şen şakrak, toplum önünde daha gösterişli tıpatıp ikizi Jeannette ile evlilik hazırlığı içindedir. Ancak Jeannette düğün törenine yalnızca dakikalar kala hayatını dükle birleştirme kararından vazgeçer. Dudu dilli Violet çok geçmeden kendini beyazlar içinde bulur; kardeşinin yerini almıştır. Kısa sürede cemiyet içinde parmakla gösterilen bir hanımefendi olan Violet hayal bile edemeyeceği fantezileri yaşarken gerçek kimliğini bir sır gibi saklamaya devam eder.
Adrian ise kendi düşüncesine göre ne yaptığının farkındadır. Her ne kadar Jeannette bencil ve aklı havada olsa da Winter ismini taşıyacak mükemmel bir eş görüntüsü çizmektedir. Fakat dünyalar tatlısı masum eşi onu her defasında şaşırtmakta ve mantık evliliğine dair beklentilerini kökünden değiştirmektedir. Planda yokken Dük'ün içine tarifsiz bir aşk ateşi düşer.

Uzun zamandır tarihi aşk romanlarına karşı bir açlık duyuyordum, bu kitap o açlığın bir kısmını güzel bir şekilde doyurdu. En başta böyle yanlış anlaşılmalarla gelişen kitapları severim, her ne kadar kitabın bir yerinde erkeğin bir hödüklük yapacağı garanti olsa da.

Kitabımız evlenmek üzere olan kızın ikiziyle yer değiştirmesiyle başlıyor. Yerine geçen ikiz ise zaten uzun süredir damat adayımız sayın Dük'e aşık, her ne kadar biraz çekinse de bu fırsatı kaçırmak istemiyor. İşler başlarda gayet güzel gidiyor, kız kardeşi gibi davranıyor, arada da kendi karakterinden parçalar gösteriyor ister istemez ama bizim oğlan anlayamıyor bunları o anda. Bizim kızın kötü ikizine yazılan aşk mektubunun dük tarafından bulunmasıyla işler karışıyor. Hatta dük, karısının onu kardeşiyle aldattığına sanıyor ve esip gürlüyor evde. Ama zamanlar asıl numaranın o değil de bir başka numara olduğunu anlıyor.


En başta çok sinirlenen dük, soluğu avukatında alıyor. Evliliği feshetmek için imzalatması gereken belgeleri aldığı gibi de bizim kızı bulmaya geliyor. Ama o da ne? Kız ortalarda yok. Ona bir veda mektubu bırakmış ve kayıplara karışmış. 6 haftalık bir arayışla iyice çılgına dönen dük, şans eseri kızın nerede olduğunu buluyor. Altı haftada aklı yerine geldiğinden hemen dizlerine kapanıyor desek yeridir. Buradan sonra asıl isimleriyle bir başka minik evlilik düzenleniyor ama etraflarına duyurmuyorlar asıl olayı. Sonlara doğru ikizlerin yer değiştirdiği bir kısım var, amaç dükün sevdiği kadını tanıyıp tanıyamayacağını anlamak. Ama bizim kızın aklına tabi ki fettan ikizi giriyor da böyle bir plan uyguluyorlar. Kitabın bu kısmını biraz saçma bulduğumdan anlatmayacağım ama tabiki dük karısını tanıyor. Sonrasında ise skandal yaratarak asıl kimlikleri ve yaptıklarını açıklıyorlar.

Kitap türünün örneklerine göre gayet güzel. Sırf o sondaki sahne yüzünde bir yıldızı kestim, yoksa kurgusu vs. gayet güzel ilerliyor. Bu arada karakterlerin isimlerini yazmaya üşenmiştim en başta, şimdi yazayım: Dükümüzün adı Adrian, asıl evlendiği ikiz Violet, fettan ikiz ise Jeannette. Bir de Adrian'ın kardeşi Kit var olayların içinde, onu da bilmek gerek.

ps: Serinin ileriki kitapları da çok çekici. İkinci kitap yayınlandı zaten, adı "Gül ve Diken", ama üçüncünün konusu bomba. İkisini de okumak için sabırsızlanıyorum.




Yorum Gönder

0 Yorumlar