Kitap Yorumu: Kayıp Kızlar | Tess Gerritsen


Orijinal adı: Girl Missing
Yazar: Tess Gerritsen
Çevirmen: Ayşegül Cebenoyan
Tür: Macera, Gerilim, Polisiye, Aşk
Sayfa Sayısı: 248
Baskı Yılı: 2018
Dili: Türkçe
Yayınevi: Doğan Kitap

Bu kitap daha önce Martı Yayınları'ndan Ruhundaki Zehirle Yüzleş ismiyle yayınlandı. Ama bir dönem Tess'in sadece Rizzoli & Isles serisini okuyordum, diğer kitaplarını pek merak etmiyordum; o yüzden bu kitabı almamıştım bile. Bursa fuarında kapağı felan da pek çekici olunca aldım hemen. Doğan bence en güzel işi Tess'in kapaklarında yapıyor bence. Zaten bundan sonra tüm kitapların yayın hakları Doğan'da, mükemmel kapaklar bekliyorum. Rizzoli serisinde eksikleri olanlar için de Çırak tekrar basıldı, sırada Günahkar vardır diyorum, beklemede olun. 

Kitaba gelirsek Tess'in harlequin dönemindeki kitaplarını andırıyor. Gerçi ilk açılışta kendi ağzından bir kısım var, bu dönemlerimde daha romantik şeyler okumak istiyordum, romantik yazıyordum diye. Bence romantic-suspense dediğimiz hem aşk hem polisiye içeren kitaplarda gayet iyi. Bu kitapta da güzel zaman geçirdim diyebilirim. 

Ana karakterimiz Kat Novak adli tabip olarak çalışıyor. Masasına gelen kişilerin birkaçı aynı maddeden ölmüş gibi görününce de dedektifliğe soyunuyor ve cevapları kendi bulmaya çalışıyor. Bu sırada ilaç şirketinin sahibi Adam Quantrell ile yakınlaşıyor ama araştırmaları ikiliyi birçok kötü duruma da sokuyor.

Katilin sayfalardan size bağırdığı bir roman bence. Ama tahminlerinizin tutması kitabı daha okunmaz kılmıyor kesinlikle. Elime aldığım gece, uyku da tutmayınca bitirdim ben. Rizzoli serisinin denginde bir kitap beklemezseniz bence gayet zevk alırsınız.



Yorum Gönder

0 Yorumlar