Kitap Yorumu: Mesmerized | Candace Camp


Orijinal adı: Mesmerized
Yazar: Candace Camp
Seri: Mad Morelands, #1
Tür: Tarihi Aşk, Paranormal, Macera
Sayfa Sayısı: 384
Baskı Yılı: 26 Aralık 2017
Dili: İngilizce
Yayınevi: Harlequin


Netgalley'de gördüğümde, yazarın da daha önce birkaç kitabını beğendiğimi düşünerek alayım dedim. Candace Camp bizde de yayınlanmış bir yazar, belki siz de benim gibi kitaplarından zevk almışsınızdır. Bir süredir sessiz sedasız, unutulmuş olsa da umarım yeni kitaplarını yakında görürüz. Mesela bu seriyle başlanabilir. 

Kitaptan beklentim hoş bir tarihi romanstı ama beklenmedik bir kısım girdi işin içine: paranormal. Hayaletler, kötü ruhlar, geçmişten kesitler gören iki karakterimizle kitap bir anda yön değiştirdi. Olivia, deli Moreland'ler diye anılan bir ailenin mensubu ve hayattaki görevi de medyumların sahtekarlıklarını ortaya çıkarmak. Bu vesileyle tanıştığı Stephan da annesinin bir medyuma bağlı kalmasından inanılmaz derecede mutsuz, o yüzden de Olivia'yı kır evine çağırıp plan yaparak bu şarlatanların foyasını çıkarmaya çalışıyor. 

Ama ikili bir araya geldiğinde 500 sene kadar önceki kişilerin anılarını görmeye başlıyorlar. Bir de kötü ruhları felan hissedebilen medyum değil de Olivia oluyor ironik bir şekilde. Gerilim yaşatan türden hayalet kovalamaları da var, final zaten beklendiği gibi kötü ruha karşı. 

Eğer kurgu böyle paranormal bir yön kazanmasaydı sıkılacağımı hissettim. Ama Moreland ailesi de merakımı cezbetti. Serinin sonraki kitabını da okumayı düşünüyorum. 

Review in English
When I saw Candace Camp's Mesmerized on Netgalley, I clicked without thinking. Candace Camp's books are published in Turkey too and I had good time while reading them. 

What I expected was a good historical romance. What I found was a good historical romance AND good paranormal parts. I love that part, because ghosts, evil spirits are always good for me. In some parts I spooked too, Olivia is a member of "Mad Morelands" and her job is uncloack the mediums' tricks. This is how she met Stephan. Stephan's mother is in pain and finds peace with mediums, but she doesn't accept that they are frauds. To prove that Stephan hires Olivia. And when they got together they started to dream strange things, strange like people lived 500 years ago in that house. And they had to defeat that evil spirit. 

If there was only historical parts, I may get bored. But with paranormal parts it got better. I’m planning to read the next book.

Yorum Gönder

0 Yorumlar