Kitap Yorumu: Illuminae | Amie Kaufman, Jay Kristoff


Orijinal adı: Illuminae
Yazar: Amie Kaufman, Jay Kristoff
Çevirmen: Sevinç Seyla Tezcan
Seri: Illuminae Dosyaları, #1
Tür: Genç Yetişkin, Macera, Bilim-Kurgu
Sayfa Sayısı: 608
Baskı Yılı: 2017
Dili: Türkçe
Yayınevi: Pegasus

Uzun zamandır bilim-kurgu ve de genç yetişkin okumamanın acısını çıkardığım mükemmel bir kitap oldu Illuminae. Çıktığından beri ilgimi çeken ve kesin alacağım diye aklıma koyduğum bir kitaptı ve iki günde bu dev kitabı bitirmiş oldum. 

Elime ilk aldığımda ağırlığı zorlayacak galiba dedim ama ağırlığını takmıyorsunuz okurken. Başlarda kurguya adapte olamasam da bugün soluksuz bitirdim kitabı. Çok güzeldi, anlatış biçimi biraz karışıktı ama belki de ondan bu kadar güzeldi. Tüm o çizimler, şekiller, farklı dosya biçimleri... Çevirmenin de editörlerin de inanılmaz uğraştıkları belli, öncelikle onlara teşekkür edelim, sonra da sizi kurguya alalım.


Tüm olay bir gün Ezra ve Kady'nin gezegenleri Kerenza'nın işgal edilmesiyle başlıyor. BeiTech isimli bu şirketin neden bunu yaptığı, nasıl bir çıkarı olduğunu sonlara doğru anlayacağız ama önce her şeyi tek tek incelemeniz gerekiyor. Daha sonra gezegene yardıma gelen üç gemi Alexander, Hypatia ve Kopernik de bir hayli haşır neşir olacağınız gemiler. Alexander'ın başındaki yapay zeka Aidan ise size türlü duygular yaratacak emin olun. İşin içine ölümcül bir virüs de girince sizi hop oturtup hop kaldırmayı başarıyor. Kitap yazışma günlükleri, raporlar, gözlemler gibi çeşit çeşit belgeyle okutuyor kendini. Sıkılacağınızı sansanız da bence kurguya inanılmaz bir etki etmiş. Düz yazı olsa belki bu kadar dikkat çekmeyecekti tabi. 

Sayfa sayısından çekinilecek bir kitap da değil, ne kadar hızlı aktığını okuyunca göreceksiniz, zaten çoğu sayfa resimlerle dolu. Ben beklemediğim kadar zevk aldım, bu türde yazılanları seviyorsanız ya da iyi bir macera arıyorsanız bile sizi tatmin edecektir.

ps: İlginç bir bilgi olarak kayıp listesindeki isimlere yazarlarımız kendilerini de eklemişler. Şakacılar 😄

Yorum Gönder

0 Yorumlar