Gorogoa - PC


Normalde fark etmişsinizdir kitaplar ile ilgileniyorum. Ama evvel zaman içinde Secret Files 3 oyunu için bir yazı yazmıştım. Şimdi de bugün keşfettiğim çok güzel bir oyundan bahsetmek istedim, çünkü benim gibi oyun konusunda seçici olan insanlara faydası dokunur belki.



Gorogoa bugün Steam'de gezinirken denk geldiğim bir oyun. Baktım ki bulmacalar içeriyor, oyun videosu ilgi çekici, fiyatı da fena değil - 20 tl - eh ben bir alıp oynayayım dedim. İyi ki de almışım beni yaklaşık 3 saat boyunca kilitledi. Çok ilginç bir kurgusu, bir o kadar da yenilikçi bir oyun anlayışı var. Aslında 2012'den beri yayınlanamamış anladığım kadarıyla, ödülleri süpürmüş ama nedense bu zamana kadar oyunculara ulaşamamış. Ben tamamen şans eseri oyuna denk geldim. Oynanışı kolay ama kafa patlatmanız gerekiyor birçok yerde.



Gerçekten farklı bir oyun, yukarıdaki gibi dört kareye bölünmüş bir yeriniz var. Her kareye, kareler içinden bölerek bir sürü şey yerleştiriyorsunuz ve ileride farklı bir şekilde birleştirmeniz gerekiyor. Ben hiçbir şey anlamadım diyorsanız size oyunun tanıtım videosunu aşağıda paylaşıyorum.




Eskisi gibi oyunlardan zevk alamadığım bu dönemde rastladığıma cidden çok memnunum. Ne Sims, ne GTA hiçbir oyunu yarım saatten fazla oynayamıyorum nedense. Biraz Portal havası olduğu için buna bayılmış olabilirim. Portal için de üçüncü bir oyun gündemde, onu da dört gözle beklemekteyim.

Oyunu sadece Steam'den değil; App Store, gog.com, Nintendo üzerinden de alabilirsiniz.

Resmi site: gorogoa.com/ 






Yorum Gönder

0 Yorumlar