Kitap Yorumu: Buz | Karen Marie Moning


Orijinal adı: Iced
Yazar: Karen Marie Moning
Seri: Fever, #6
Çevirmen: Can Besen
Sayfa Sayısı: 560
Baskı Yılı: 2015
Dili: Türkçe
Yayınevi: Artemis


Serinin altıncı kitabı tamamen farklı birinin ağzından, yani Dani'den anlatılıyor. Bu hiperaktif kızıl saçlı kızı sevmemek için hiçbir neden yok. Tam bir yıkıcı güç, kesinlikle kendi kurallarından başka bir şeyi kabul etmiyor ve en sevdiği şeylerden biri de Unseelie avlamak.

Bir önceki kitapta Dani ve Mac'i ilgilendiren acayip bir sır öğrenmiştik, o yüzden bu kitapta Mac yok denecek kadar az. Barrons ile sürekli gümüşlerde gezinecekler ama bu esnada Dublin'de büyük bir kötülük var. Kırağı Kral denilen garip yaratık gelişigüzel yerlerde ortaya çıkıp insanları ve fae ırkını da dondurarak öldürüyor ve tüm bu olay sadece iki saniye kadar sürüyor. Ryodan ise bu pisliği yenmeye kararlı ve Dani'yi de kendine alet ediyor. 14 yaşındaki bir karakter olarak Dani bir sürü hata yapsa da günü kurtaracak ekipte çok önemli biri aslında.

Dani'nin ağzından yazılan bu hikaye aslında en sevilmeyen kitap olarak görülmüş ama sonraki kitaplara yine göz kırptığı ilginç bilgilerle dolu. Ben de yalan olmasın biraz Mac-Barrons görmek istedim ama göremedim. Gerçi bu öyle bir istek ki serinin bir sonrakini kitabını okuyanlar buradaki ironiyi anlayabilir. Ryodan ile Dani ilginç bir ikili. Bir türlü ısınamadığım bir ikili aynı zamanda, çünkü Ryodan nedense bana hep battı. Hala gönlüm Barrons'ta, yapacak bir şey yok.

Çevirinin nispeten düzelmeye başladığı kitap da bu. O yüzden okumak külfet olmuyor. Dani'yi de evinizin çocuğu olarak görmeye başlıyorsunuz bu kitapla. Ama kesinlikle sonraki kitap Alev'i arkasından okumalısınız.

#5 Gölge Ateşi



Yorum Gönder

0 Yorumlar