Kitap Yorumu: Kaleydoskop Kalpler | Claire Contreras


Orijinal adı: Kaleidoscope Hearts
Yazar: Claire Contreras
Seri: Hearts, #1
Çevirmen: Halime Yazıcı
Sayfa Sayısı: 376
Baskı Yılı: 2016
Dili: Türkçe
Yayınevi: Yabancı

Bu kitapla ilgili beklentilerim bir hayli büyüktü, çünkü GR listemdeki çoğu arkadaşım kitabı bir hayli beğenmişti. Ama gelin görün ki benim için klişe bir romandan öteye gidemedi. 😶

Öncelikle kitap Estelle'in ondan bir hayli büyük olduğunu düşündüğüm erkek arkadaşını kaybetmesiyle başlıyor. E tabi böyle olunca yıllar önce kalbini kıran Oliver - ya da Fasulye - kaybettiği şansı telafi etmek için canla başla çalışıyor. Öncelikle Fasulye takma ad olarak okurken bir garip geliyor, ha burada suçu yazarda buluyorum çevirmende değil. Sürekli Estelle'in korkularını, güvensizliklerini okurken bir yandan da geçmişe gidip bu sefer Oliver'ın ağzından neler olduğunu okuyoruz. Açıkçası geçmişi okumak bana baya sıkıcı geldi, söylemem lazım. Kitabın nasıl gideceğini başlarda anladığınızdan da sona gelindiğinde hiçbir şeye şaşırmadan kitabı bitiriveriyorsunuz. 

Konusu klişe diye kitapları beğenmemezlik etmem ben, klişe olup çok güzel şeyler yaratan birçok kitap da okudum çünkü. Ama bunda beklediğimi neredeyse hiç bulamadım. Hızlı okudum, akıcıydı ama kitabı bitirmek benim için angaryaya döndü. Keşke daha etkileyici yazılsaymış, ben bu kitapta bu derece ne bulunduğunu anlayamadım. Kaleydoskop Kalpler de ana karakter Estelle'in yaptığı bir sanat ürünü: kırık camları alıp onları birleştirerek kalp şekline getiriyor. Buna dair sanatsal bir açıklaması da vardı ama o kısımlarda sıkıldığımdan tam olarak hatırlayamayacağım. Lafın kısası okunulmasa da olur bir kitap olmuş.



Yorum Gönder

0 Yorumlar