Kitap Yorumu: Arıcının Çırağı | Laurie R. King


Orijinal adı: The Beekeeper's Apprentice
Yazar: Laurie R. King
Seri: Mary Russell and Sherlock Holmes, #1
Çevirmen: Müge Atalay Bayyurt
Sayfa Sayısı: 368
Baskı Yılı: 2017
Dili: Türkçe
Yayınevi: Portakal Kitap

Sherlock Holmes kitap olarak bir hayli eksik olduğum bir karakter. Filmlerini izledim, Elementary de izledim az buçuk, ama Sherlock izlemeye fırsat bulamadım mesela. Toplasak iki-üç öyküsünü okumuşumdur bir de. Yine de asıl karakterleri, 221B'yi felan biliyorum o yüzden çok havada hissetmedim kendimi. 

Kitap Sherlock Holmes'un yaşlanınca kırsala yerleşip kendine ilginç bir ortak edinmesini anlatıyor. Ortağı ise 15 yaşında tanıştığı Mary Russell. Zaman içinde bu zeki kızı kendi bildikleriyle, deneyleriyle, araştırmalarıyla yetiştirip kendi gibi yapıyor diyebiliriz. Bu arada Mary Russell da büyümeye devam ediyor, kendi hayatının kabuslarıyla yüzleşiyor. Tabi ki kitap ilerledikçe çok zeki bir suçlu ile yolları kesişiyor ve ben dahi sanırım kimle alakalı olduğunu anladım. Kitap gayet akıcı, güzel de ilerliyor. Olaylar ilgi çekici ve Mary Russell'ın ağzından okuduğumuz hikaye gerçekten merak uyandırıyor da. 

Tek sorun kitabın köşesindeki 20. yüzyılın en iyi kitabı ibaresi. Çok ağır bir sıfat bence ve 20. yüzyılda Agatha Christie de kitap yayınladı yani... abartmayalım demek istiyorum. Her zaman Poirot manyağı biri olduğumdan Sherlock'a pek ısınamamıştım ama bu seri kesinlikle iyi ilerliyor. Bizde niye bu kadar geç yayınlanmış anlayamadım çünkü kitap yazarın 20. yıl baskısına ithafen yazdığı yazı ile başlıyor. Ve kafamdaki en önemli soru: Mary Russell gerçek bir kişilik miydi acaba?


Yorum Gönder

0 Yorumlar