Kitap Yorumu: Sahte Romeo | Leisa Rayven (Starcrossed, #1)



Orijinal adı: Sahte Romeo
Yazar: Leisa Rayven
Sayfa Sayısı: 470
Baskı Yılı: 2016
Dili: Türkçe
Yayınevi: Yabancı
Çevirmen: Pınar Polat
Seri: Starcrossed 1. kitap


Sahte Romeo bir hayli sükse yaptı. Hem yurt dışında çok sevildi, hem de takip edebildiğim kadarıyla bizde de.  Benim zaten okuma listemdeydi, Yabancı'nın çıkaracağını görünce çeviriyi bekleyeyim dedim. Aslında konu öyle ahım şahım değil ama ilginç bir biçimde çekiyor sizi. Tiyatro okulunun ilk elemelerinde karşılaşan Cassie ve Ethan daha o gün birbirlerinden etkileniyorlar ama Ethan gerçekten sorunlu bir oğlan. Ve daha sonrasında Romeo ve Juliet oyununun baş rollerini alıyorlar ve aralarındaki bu muhteşem kimya sayesinde inanılmaz bir performans sergiliyorlar. İşte bu aralarındaki kimya seneler sonra tekrar bir oyunda baş roller olarak birbirlerine denk gelmelerine neden oluyor.


Ethan'a deli gibi aşık olan Cassie bir türlü Ethan'ın düşüncelerini yenemiyor. Geçmişinde bir hayli sıkıntı yaşamış ve kendine güveni olmayan Ethan'ın işleri batıracağını tahmin edebiliyorsunuz. Kitapta hem geçmişleri hem de günümüzdeki olaylar anlatılıyor ve ben ilk defa bir kitapta bu gidip gelmelerden rahatsız olmadım. Normalde geçmişi okumak beni gerçekten yorar ama bu sefer geçmişi öğrenmek için çırpındım diyebilirim. Yine de bu ilk kitapta geçmişleri sanki tam olarak anlatılmadı gibi. İkinci kitap Juliet Paramparça'da sanki yine okul hayatlarından kesitler okuyacağız gibi geliyor. 

Yeni oyunda baş rol olmalarına karşın Cassie Ethan'a inanılmaz öfkeli ve kalbi de anlarsınız ki çok kırık. O yüzden de bu sefer varını yoğunu ortaya koyması gereken Ethan oluyor ve 470 sayfa sonunda Cassie hala tam olarak ona yumuşayamamıştı anlayın. İkinci kitap kesinlikle çabuk çıkmalı. Ayrıca basım çok güzel, ikinci kitabın ilk bölümünden bir kesit olması da çok iyi. İlk kitap böyle garip bir yerde bittiğinden en azından bir bölüm daha okumak isteyeceksiniz, emin olun. Diyeceğim o ki, güzel bir new-adult romanı okumak isteyenlerin kaçırmaması gereken bir kitap.





Yorum Gönder

0 Yorumlar