Kitap Yorumu: The Suit | B.N. Toler (Holly Springs, #1)

Kitap adı: The Suit
Yazar: B.N. Toler
Yayın: Self-published
Sayfa: 200
Türkçe edisyon: Yok.


İki hayal çarpıştığında ne olur?

Çiftlik hayatı ve tek aşkı at eğitmenliğinden bıkan John Wilson botlarını ve kotunu takım elbiseler ve kol düğmeleri ile değiştirmişti. Sıkı çalışma ve kararlılığıyla John hukuk okulundan yeni mezun olmuş ve yeni bir başlangıç yapmaya hazır. Acılı geçmişinin geleceğini gölgelemesini reddeden John yeni hayatıyla devam etmeye kararlı.

Tabi yapması gereken tek bir şey dışında – tam olarak devam etmeden önce eski borçları ödemeli.

Ne yazık ki borçları ödemek onun unutmaya çalıştığı hayata geri dönmesi demek. Önünde yaz boyunca onu bekleyen bir at çiftliği işi var ve her saniyesinden şimdiden nefret ediyor.
Edie James, John Wilson mükemmel dikilmiş takım elbisesi, kendinde olmayan o zerafet ve seksilikle hayatına girdiğinde büyükbabasının yasını tutmaktaydı. Tanışmaları ise pek de hoş olmuyor.

Kız adamın kibirli, beyaz yakalı bir zengin olduğunu düşünüyor.

Adam da kızın basit bir çiftlik kızı olduğunu.

Edie’nin büyükbabası ölmeden önce Edie’nin aile çiftliğini alabilmesi için vasiyetine yeni şartlar koyuyor. Sanki bu yeterince zor değilmiş gibi bir de takım elbiselinin üç ay boyunca büyükbabasına olan borcu ödemesi için onunla çiftlikte çalışması gerekiyor.

Ve evine de taşınıyor.

Sallantılı bir başlangıçtan sonra zıt ikili arkadaş olmaya karar veriyorlar. Beklenmeyen arkadaşlıkları geliştiğinde aralarında bir çekim oluşuyor ve her ikisi de birbirleri hakkındaki ilk düşüncelerin söylediklerinden farklı olduğunu görüyorlar. Şimdi ise bu bunaltıcı yaz hayatlarındaki en sıcak ve en unutulmaz yaz olmak üzere.

The Suit reklamına internette denk geldiğim, yazarını ilk defa duyduğum güzel bir romandı. Kısaydı, eğlenceliydi, sıkmadı, germedi; o yüzden tam okunulası bir hikayeydi benim için. Kapak ve de isim çekti beni, yalan söylemeyeceğim, ama öyle bir fifty shades felan beklemeyin; bu gayet normal bir ilişkiyi anlatıyordu. Ya da o kadar normal demesem mi?

Johnny, John ya da kızın ona hitap etmeyi sevdiği şekil "Suit", bu tip bir çiftlik hayatında büyümüş, büyükbabası öldükten sonra babası aile çiftliğini mahvetmiş, en sonunda ailesinin ölümüyle bu tarz işlerden elini eteğini çekip hukuk okumaya gitmiş. Mezun da olmuş hatta. Ama Edie'nin büyükbabasına verdiği söz hayatına başlamadan önce onu sözünü yerine getirmesi için zorluyor ve nefret ettiği bu hayata yeniden dönmek zorunda kalıyor.

Edie ise büyükbabasının ölümünden sonra moral bakımından çökmüş, geleceği belirsiz, çiftliği elinde tutmak için her şeyi yapacak bir halde. Bunun üstüne bu ukala takım elbiseli onunla üç ay kalacağını söyleyince biraz sinirleniyor haliyle. Onun hiçbir şeyden haberi olmayan bir şehir çocuğu olduğunu sanıyor, John da bu durumu değiştirecek bir şey söylemiyor ve zorunlu bir iş ilişkisine girmiş oluyorlar. Tabi misafir odasına da yerleşiyor John.

Evde ikisi var, gün boyu beraberler... Aklınıza ne olacağı geliyor mu? Evet birbirleriyle yararlı bir arkadaşlık kurmaya karar veriyorlar. Bir de Edie'nin elinden düşürmediği aşk romanları sayesinde bir hayli canlı ve eğlenceli vakit geçiriyorlar... Nasıl mı? O gece hangi kitap seçildiyse onun seçilen sahnesinin rollerine bürünüyor çiftimiz. Role-playing işinin dibine vuruyorlar anlayacağınız. John da bu kızı bulmam bir mucize diye düşünmeye başlıyor ama bir sorun var: Edie kesinlikle çiftlikten ayrılıp büyük bir şehre yerleşmeyecek, John da aynı şekilde büyük şehirdeki hayallerini bırakıp çiftliğe geri dönmeyi istemeyecek.

Yazarın ilk kitabı değil, diğer kitapları da gayet sevilmiş, puanları güzel kitaplar. Onlara da bir ara şans verebilirim diye düşünüyorum. Kitabı sevmemdeki asıl etken saklanan sırların kitabın sonlarında çıkmaması. Böyle bomba bırakıp biten kitapları pek sevmiyorum. Çiftin ilişkisi de güzel, sevimliler, seviyorsunuz kesinlikle. Ayrıca sonu da çok sevimli.

Kitaba başlarken tek bir kitap olduğunu düşünüyordum. Kitabın sonunda ise devam kitabının 2015 bahar aylarında çıkacağını gördüm. İkinci kitabın adı "The Anchor" ve çiftin arkadaşları Parker ve Nikki'nin hikayesini anlatacak. Kesinlikle okunacaklar listemde.






Yorum Gönder

0 Yorumlar