Kitap Yorumu: Her Son Bir Başlangıçtır | Duygu Özlem Yücel

Yazar: Duygu Özlem Yücel
Yayınevi: Destek Yayınevi
Sayfa: 255



"Güneş nasıl Toskana'da böyle hüzünlü batıyor?
Ve nasıl oluyor da; her batan güneşle birlikte geçmişimden, ruhumdan ve varlığımdan toprağa binlerce parça akıyor?
Peki ya, güneş nasıl Toskana'da böyle mucizevi doğuyor? Ve nasıl oluyor da; son doğal güneşle birlikte geçmişime, ruhuma ve varlığıma sen doğuyor? Aşk doğuyor!"

Toskana vadisinin kalbinde yazılan destansı bir masal…

O henüz bilmiyordu ama; hiç bilmediği bir şehirde, hiç tanımadığı insanların içinde, hiç tatmadığı duygularla, sınanmaya hazırlanıyordu!

Aile bağlarıyla, Mutlulukla, Geçmişin karanlık sırlarıyla, Söylenmemiş sözlerle, Unutulmaya yüz tutmuş gözlerle, Umutla, Dostlukla, Sevgiyle, Nefretle, ve Aşkla!

Geçmişin karanlık yanı aydınlandığında, ruhun aşkın aleviyle yanacak! Ve ancak içindeki savaşlar bittiğinde gerçek aşkla sevişeceksin!

 "Her Son Bir Başlangıçtır", kapağıyla gözüme takılan bir kitap. Konusuna göz atmam da merak etmeme yetti. Kitabı ise elime dün alıp bugün bitirdiğimi de belirtmeliyim. Gece başlamasaydım çok daha kısa sürerdi ya... Anlayacağınız o ki kitap hem akıcı hem de zevkle okutuyor.

Karakterimiz Mehmet, annesini hiç tanımamış, etrafına karşı sinir ve nefretle dolu biri. Babasıyla olan ilişkileri bile, babası çok çabalasa da , bir hayli sorunlu. Ne zaman ki annesinin sağlığı çok kötüleşir ve oğlu ile babasını çağırır, her ne kadar gitmek istemese de kendini babasıyla Roma uçağında bulur. Beklemediği şey ise annesinin ve de ailesinin yardımıyla içten içe bir hayli değişeceği, annesini affedebileceği, ama bir yerde sona gelinirken diğer yerde yeni bir başlangıca girişeceği olur.

Toscana'nın havası suyu Mehmet'i değiştirirken siz de okuyarak oralara gitmiş gibi oluyorsunuz. Mehmet'in aşkı bulmasını okurken kimi zaman gözleriniz doluyor ve sonunda yüzünüzde hüzünlü bir gülümseme ile kitap bitiyor. İlk sayfasından itibaren sizi sıkmadan içine çeken bir kitap. O yüzden böyle rahat bir şekilde iyi bir roman okumak isteyenler listelerine almalı.




Yorum Gönder

0 Yorumlar