Drop Dead Gorgeus (Blair Mallory, #2)

Yazar: Linda Howard
Yayınevi: Ballantine Books
Sayfa: 362
Türkçe edisyon: Yok

Blair Mallory has already survived one murder attempt. Now, while planning her wedding and dealing with holiday-season madness, Blair once again dodges a bullet. Or more precisely, a Buick. And though the driver’s identity remains a mystery, his or her murderous intentions are all too clear.

Or are they? After all, Blair’s homicidal ex-husband and his partner in crime/wife are safely behind bars. And even Wyatt Bloodsworth, her police detective groom-to-be, isn’t inclined to believe she’s being targeted again. All of which makes Blair wonder if her close call was simply a mishap. But the wondering stops when she narrowly cheats death again in another seemingly innocent accident. Two strikes is all it takes to convince Blair that she’s back in someone’s crosshairs. And the only thing more frightening is that Wyatt still doubts her. That means this time, no one will be watching Blair’s back when she sets out to get the drop on her would-be killer–before whoever it is finally drops her.



Bu serinin ilk kitabı bizde "Ölümcül Hata" ismiyle GOA yayıncılıktan çıkmıştı. Tabi yıllar yıllar geçtiği için kitap halini bulmak çok zor durumda şu an. Orada Blair isimli asıl karakterimiz ölüm tehlikesi atlatıyordu. Hatta kendisinin yerine ona benziyor diye başka bir kadın öldürülüyordu. Soruşturmaya gelen polis ise iki yıl önce bir anda ondan ayrılan yakışıklı polis Wyatt oluyordu ve katili ararlarken araları da düzeliyor ve birbirlerine aşık oluyorlardı. Katil de eski kocasının karısı çıkıyordu, hatta eski kocası da işin içindeydi öyle bir şey. (spoiler oldu biraz sanki)

Bu kitapta da yine Blair'i öldürmek isteyen birisi var. En başlarda Wyatt'a dahi kendini inandıramasa da evinin komple yanıp canını zor kurtarması üzerine Wyatt da öküzlük yaptığını anlayıp onu kollamaya çalışıyor. Ayrıca bir de planlanmakta olan düğünleri var ve pek de fazla zaman yok önlerinde. Blair bu karmaşa içinde birçok şey atlatıyor ama sizi bol bol güldürüyor. Bizim biraz çatlak diyebileceğimiz bir tip Blair, evi yanarken pencereden çıkmak üzereyken dönüp düğün ayakkabılarını kurtarıyor, işte bu şekil biri. Eğlenceli diyaloglar okurken katil de nihayet kendini belli ediyor ve ilk kitabı okuyan biri olarak tepkim şuydu: Ne çektin be Blair? Bu eskilerden nihayet yakalarını kurtarıyorlar ama Wyatt'ın Blair uğruna kurşun yemesi gerekiyor.

Kitabın sonunda ise Blair'in ağzından tarifler var. Keşke onun yerine düğün epilogunu anlattıktan sonra biraz daha sonrasını da anlatsaymış yazar diye hayıflandım. Biz de bununla yetiniyoruz ve Blair Mallory macerası burada bitiyor.



Yorum Gönder

0 Yorumlar