Friend-Zoned (Friend-Zoned, #1)

Yazar: Belle Aurora
Smashwords
E-Kitap
Türkçe edisyonu yok.

Nikolai Leokov never thought he'd fall in love with the only girl he's ever befriended.

Valentina Tomic has issues with commitment after the ultimate betrayal.

When Tina decides to make broody Nik's day better, she never thought she would end up friends with the hard man.

Nik has never had a woman be so affectionate to him without expecting something in return.

Nik and Tina cordially invite you to read Friend-zoned.

A story of friendship, humour and love.




Friend-Zoned okurken çok eğlendiğim, aynı zamanda hüzünlendiğim bir kitaptı. Draması boldu onu baştan söyleyeyim. Tina'nın geçmişindeki acıları, bebeğinin ve annesinin ölümü ne zaman okusam gözlerimi doldurdu diyebilirim. Nik de çok mutlu bir karakter değildi. Babasının erken ölümü nedeniyle tüm ailenin yükü omuzlarında kalmış, herkesi kollayan baba rolünü üstlenmiş yıllardır. Ardından bir gün ona gönderilen şekeri görüyor, yanındaki notta ise "biraz daha gül" yazıyor. En başta kıllanıyor, sonuçta bir gece kulübü işletiyor ve kim olduğunu bulmak istiyor. Kardeşi yardımıyla gece kulübünün karşısındaki butiğin sahibi Tina ile tanışıyor, ondan geldiğini öğreniyor ve bu sevimli kadından etkilenmeden edemiyor. Kadının yine de parası veya sevgisi peşinde olduğunu düşünüp onunla bağlantıyı koparacakken kız ona "arkadaşız" diyor ve ondan sonra arkadaşı gibi davranmaya başlıyor.

Tina, belki aylardır bu yakışıklı adamı sigara molalarında kesip duruyor. Nihayet adını öğreniyor tabi ama yaptığından dolayı kendini çok utanmış hissediyor. Arkadaşlığı teklif ettikten sonra ise Nik'in bu kadar iyi bir arkadaş olacağını beklemiyor. Butiği işlettiği üç arkadaşı Nat, Lola ve Mimi ile hayatını sürdürürken bir de bu Rus erkek ve arkadaşlarıyla takılmaya başlıyor. Nik, kardeşi Max, kuzenleri Trick ve kardeşleri saydıkları Ghost (gerçek adıyla Asher) bir anda ailesi olmaya başlıyor.

Her şey güllük gülistanlık iken Nik'in geçmişinden gelen psikopat bozuntusu Omarr, ikiliye çok çektiriyor. Kitabın sonuna kadar hep olası patlamayı bekliyorsunuz ve nitekim sonunda beklenen an geliyor. Sadece bu değil, ikisi de geçmişlerindeki acıları beraber iyileştirmeye başlıyorlar. Yine de güvensizliği tam aşamadıklarından olsa gerek birbirlerini bir hayli kırıyorlar. Hele Nik öyle bir şey yapıyor ki anlatamam. Bölümün başlığı "2013'ün en büyük yanlış anlaşılması" idi, siz anlayın artık neler çektiğimi.

Bebeğinin ölümünü de atlatamamış, kolay kolay da atlatacak gibi görünmeyen Tina, bebek istemediğini Nik'e söylüyor. Nik bir an hayal kırıklığı yaşasa da onu kaybetmektense her şeyi yaparım daha iyi deyip yine de Tina'yı alıyor kollarına, sarıyor sarmalıyor. Ama kitabın sonunda güzel bir sürpriz var benden söylemesi :)

Bu sekiz karakter ile bir hayli içli dışlı oldum okurken. Kısa bir öykü değil, gayet dolu dolu ilerliyor. Ayrıca çok da güldürüyor, Tina gerçekten çatlak bir karakter. Devam kitabı ise Nat ve Ghost'u anlatıyor, ben özellikle bu ikiliyi bekliyorum, çünkü garip bir çiftler. Ayrıca sanırım herkesi anlatacak ve çiftler şu anda oluştuğu gibi kalacak gibi. Tek bilemediğim konu Max'in hikayesi. Mimi ile onları çift yapmayabilir yazar. Max'in zaten tekerlekli sandalyesinde bir kızı var, no more drama rica ediyorum.

Yazarın ilk kitabı anladığım kadarıyla, yine de gayet iyi ve etkileyici yazmış. Dün başladım, uykusuz kaldım gece, bu sabah da erken kalktım ve bitirdim. Kısacası bir hayli hoşuma gitti. Hayallerimin Arka Bahçesi'ni okurkenki gibi hissettim bir an, ama bu ondan daha eğlenceli diyebilirim.






Yorum Gönder

0 Yorumlar