9. ÜKG Blog Turu: Tatlı Bela | | Jamie McGuire


9. Blog turumuzda, yurt dışında fenomen statüsüne yükselmiş bir kitabı ağırlıyoruz. Yabancı Yayınları'nın ülkemize getirdiği Beautiful Disaster, ya da bizdeki adıyla "Tatlı Bela" sizi kitaba hapsedecek unsurlar barındırıyor, emin olun. 

05.04 : Kitap Esintisi - Kitap Yorumu




Abby Abernathy karanlık geçmişiyle arasına mesafe koymuş olan, alkol kullanmayan, küfür bile etmeyen kendi halinde bir kız, fakat hayatını dövüşerek kazanan ve vücudu dövmelerle kaplı yakışıklı Travis Maddox onun hayatını değiştireceğe benziyor.
İyi kız ve kötü çocuk… Bu birliktelik bir aşkın mı habercisi yoksa bir felaketin mi?
Tatlı Bela sadece bir “bestseller” değil, uluslararası bir fenomen. Yayımlandığı günden beri tüm dünyada büyük yankı uyandıran bu kitabı okumayan kalmayacak.




Tatlı Bela ilginç bir kitaptı. İnternette bol bol rastladığım ama adam gibi konusuna ve de tarzına bakmadığım için öncelikle bir yetişkin kitabı sanıyordum. Ama değilmiş. New Adult denilen gençlerin anlatıldığı bir türden. Erkek sorunlu ve kimseyi seveceğini düşünmeyen, kız da geçmişi arızalarla dolu, kendini kötü bir çocuğa kaptırmaktan korkan bir karakterdi. İlişkileri çoğu zaman dalgalı olsa da duruldukları zamanlar için okunur bu kitap.

Adam önce birbine dolanmış olan parmaklarımıza baktı, sonra da Travis’e “Siz ikinizi hiç çözemeyeceğim.” Başını salladı ve dövüşü izlemeye gelmiş olan güruha baktı. 

Bu alıntıdan anlaşılacağı üzere ben de çözemedim bir süre. Her şey garip bir iddia ile başlıyor ve Abby, ayılıp bayılacağınız karakterler arasına girmeye aday Travis’in evinde 1 ay kalmak zorunda kalıyor. “Arkadaşız biz” lafları bir süre sonra eskiyor, onlar da duygularını açığa vuruyorlar ve biz de bir oh çekiyoruz.

Travis’in para kazanma yöntemi dövüşlere katılmak, Abby ise geçmişin ünlü pokercisi. Kısacası garip bir çift, hatta bence tencere-kapak ilişkisi ama bunu çok geç anlıyorlar nedense (Her kitap aynı). Sonra da aralarına garip garip şeyler giriyor, birbirlerini defalarca kırıp, defalarca da barışıyorlar. İkisi de ayrı kalamıyorlar, saçma saçma davranmaya başlıyorlar. Kitabın sonundaki felaket ise tam olarak onları birbirlerine bağlıyor diyebiliriz. Hangi felaket derseniz, kitabı okuyun derim.


Kitapta çok negatif şeyler oluyor gibi görünse de sayfaları deli gibi çeviriyorsunuz. Kendini okutan kitapların en iyilerinden. Başladığım andan itibaren otururken bile elim kitaba gidip durdu, 24 saat geçmeden de bitirdim zaten. Böyle draması bol genç kitaplarını seviyorsanız tam sizlik. Tabi kitabın tamamına hükmeden romans ögesi de sizi kitaba bağlıyor diyebiliriz.
Ayrıca buradan yazara bir çift sözüm var: İkinci kitap Walking Disaster, Travis’in gözünden anlatıyor ktiabı. Peki Jamie abla bunu yapacağına diğer kardeşleri yazaydın olmaz mıydı? Niye aynı şeyleri baştan okuyalım? O kadar potansiyel Maddow erkeği harcanır mı? L Velhasıl kelam, kitap güzeldi, olaylar çok hızlı gelişti gibi hissedilebilir, yine de ben kitabı sevdim. Bu kitabı okuyanlar için iki grup var: Nefret eden ve bayılan iki grup. Ben bunların arasında bayılanlara daha yakınım diyebilirim. Acaba sizi kapıp nerelere götürecek? Öğrenmenin en iyi yolu bir an önce kitaba sarılmak.


Çekilişe katılmayı unutmayın!
 
  • Tüm bloglardaki Rafflecopter uygulaması aynıdır. Tek bir blogtan giriş yapmanız yeterlidir.
  • Çekiliş bir hafta sürecek, 11 Nisan Perşembe günü sona erecek ve sonuçlar da aynı gün içinde açıklanacaktır.
  • Kazananlar 2 gün içerisinde bizlerle iletişime geçmezse hak bir sonraki kişiye geçecektir.
  • Aşağıdaki Rafflecopter aracılığı ile çekilişe katılıyorsunuz.
  • Rafflecopter'daki verilen tüm seçenekleri yerine getirmeniz şart değildir. Sadece kazanma şansınızı arttırırlar.
  • E-mailinizi kontrol edin, çekiliş sonunda size oradan ulaşacağız. İyi şanslar!

a Rafflecopter giveaway

Katkılarından dolayı Yabancı Yayınları'na teşekkürler :)



Yorum Gönder

0 Yorumlar