10. ÜKG Blog Turu: Davet - J.K. Beck (Gölge Varlıklar, #1)


10. Blog Turumuzun konuğu geçtiğimiz günlerde Arunas Yayıncılık'tan çıkan "Davet". 

27 Nisan: Kitab-ı Sevda - Kitap Yorumu
27 Nisan: Kitap Esintisi - Kitap Yorumu 
28 Nisan: Romancekolik - Kitap Yorumu ve Okuyucu Testi
28 Nisan: Kitap Hayvanı'nın Günlüğü - Ön Okuma
29 Nisan: Sevgili Kitap - Kitap Yorumu ve Karakter Fihrist
29 Nisan: Zimlicious - Yazarla Söyleşi





Hepimiz pişmanlıklarla yaşamak zorundayız...
Boğazından kopup gelen küçük bir iniltinin ardından kot pantolonunun ön kısmında da bir şişlik belirdi. Şeytan dışarıya çıkıp biraz oyun oynamak istiyordu.
Gölge Varlıkları daha önce hiç böyle tanımadınız.

Onların dünyasının nasıl olduğunu merak ediyor musunuz?

İnsanlar ve gölge varlıkların bir arada yaşadığı, hatta aralarında bir sözleşmenin bulunduğu bir düzen...
Bu sözleşmeye uymayanları cezalandırmak üzere kurulan gizli mahkemeler...
Serinin bu ilk kitabında başrolleri çok güçlü ve çekici bir erkek vampir ile bu mahkemelerde savcı olan bir kadın paylaşıyor. Gizem ve şehvetin iç içe geçtiği muhteşem bir fantastik serüven...
Onun dikkatini çeken şey kırmızı rujlu ve pembe elbiseli porselen bir bebekti. Bebeğin önlüğünün üzerine küçük bir kâğıt bırakılmıştı. Kâğıtta şu yazıyordu: Sıradaki...
Kalbi deli gibi atmaya başlayan Sara hemen kapının arkasındaki masanın üzerinden aldığı bir kurşun kalemin silgi ucunu kullanarak bebeği ters çevirdi. Daha sonra yine kalemi kullanarak bebeğin kıyafetini kaldırdı. Bebeğin tam dikiş yerinin üzerinde siyah harflerle...


Orijinal adı: When Blood Calls
Yazarı: J.K. Beck
Arunas
500 sayfa

 Gölge Varlıklar serisinin bu ilk kitabında vampirler, kurt adamlar, yarı şeytanlar, cinler gibi bir sürü yaratıkla tanışıyoruz. Asıl karakterimiz Luke, çok güçlü ve yaşlı bir vampirdir. Koruması altındaki vampire yanlış yapan bir başka şekil değiştireni ortadan kaldırmaya kararlıdır ama onu öldürmeye gittiğinde çok geç kaldığını anlar ve bunu yapan kişiyi koruması gerektiğini düşündüğü için neredeyse kendisini ölüme bırakır.

Sara ise, kitabın kadın karakteri, bir savcıdır. Birkaç gece önce barda tanıştığı bir adamdan çok etkilenmiş ve onu düşünmeden edememektedir. Bu tanıştığı adam ise Luke'tur ve Luke'un düşünceleri de aynı yöndedir. Sara terfi alıp da 5. birimin başına getirilince aslında dünyada bir sürü farklı yaratık olduğunu öğrenir. Kendi babasının da yıllar önce bir vampir tarafından öldürüldüğünü anlar. İlk davası ise Luke'un davasıdır ve onun da katil bir vampir olduğunu ilk başta kaldıramaz. Ama aralarındaki çekim nedeniyle Sara birçok kuralı ihlal etmekten geri kalmayacaktır.

Kitabın sonu şaşırtıcı. En azından ben okurken anlayamadım o küçük hileyi. Aslında kendi kimliğini çok iyi saklayan bir yaratıkla karşı karşıya olduğunu Luke da çok iyi çözememiş olduğundan, kendime o kadar da yüklenemeyeceğim. Kitabın sonu Sara için de bir hayli zor oluyor.

Seri şu an için 6 kitaptan oluşuyor. Her kitap farklı bir karakterin hikayesini anlatıyor. Serinin devam kitaplarının konuları okumama yetti açıkçası. Merak ettiğim bir sürü karakter, özellikle kitapta tanışacağınız kötü vampir Caris gibi, devam kitaplarında anlatılıyor.

Vampirleri okumayı özlediyseniz, bu geri dönmek için güzel bir seri. Rahat okunuyor, anlatımı sıkmıyor. Belki bir Anita felan değil ama yine de gayet iyi bir paranormal seri.




Ayrıca çekilişle iki kişiye Davet kitabını hediye ediyoruz. Çekilişe katılmayı unutmayın!



Katkılarından dolayı Arunas Yayıncılık'a teşekkürler :)







Yorum Gönder

0 Yorumlar