Beni Seç (The Selection, #1)

Orijinal adı: The Selection
Yazarı: Kiera Cass
Dex
304 sayfa

Bir prens nasıl tavlanır?

Illéa ülkesinde tüm genç kızlar doğdukları günden beri sınıf atlamanın peşinde. Paha biçilmez mücevherlere, göz alıcı elbiselere ancak bu şekilde sahip olabilecekler. Bunun için tek bir şansları var: SEÇİM. Kıyasıya bir mücadeleyle geçen Seçimi kazanmanın tek yolu Prens Maxon'ı kendine âşık etmek.

America içinse Seçim, bir kâbustan farksız. Bu yarışa girmeyi kabul ederse, kendisinden aşağı sınıftan olduğu için herkesten gizlediği aşkı Aspeni arkasında bırakmak zorunda kalacak. Öte yandan bu, ailesinin tek kurtuluş şansı.

America saraya adım atar atmaz, kendini esrarengiz bir dünyanın içinde bulacak. Saray hiç de dışarıdan göründüğü gibi olmayacak.

35 kızın katıldığı vahşi bir yarış nasıl kazanılır?

Beni Seç, uzun zamandır okumak istediğim bir romandı. Aslında itiraf ediyorum, kapağı görmem yetmişti zaten :D Kitap tam tahmin ettiğim gibi rahat okunan, konusu artık biraz tanıdıklaşmaya başlayan, akıcı bir kitaptı.

Karakterimiz America Singer (tek kötü yanı bu neredeyse: isim olmamış, yarışma ismi gibi) prens Maxon'un kendisine eş seçeceği bir Seçim yarışına giriyor ve diğer kızlarla başa çıkıp, Maxon'un aslında hiç de düşündüğü gibi biri olmadığını keşfediyor. Saray züppesi, ukala, burnu havada biri olarak düşündüğü Maxon, aslında bunların tam tersi ve bir hayli de düşünceli bir karakter. Tabi America bu durum karşısında çıkmaza düşüyor: Kalbini yeni tanıştığı Maxon'a mı verecek, yoksa seçime gelmeden önce arkasında bıraktığı Aspen'e geri mi dönecek?

Toplumdaki asiler de sarayın bir hayli başını ağrıtmakta ve Seçim'deki kızlar için de saray aslında bir hayli tehlikeli bir yer. Birkaç heyecanlı badire atlatmıyorlar değil. Zaman ilerledikçe, kızların sayısı azalmaya başlıyor ve en sonunda Maxon, kızların sayısını 6'ya düşürerek olayın "Elit" isimli kısmına geliyorlar ama burası ikinci kitabın konusu. İlk gördüğü anda prensi tekmeleyen, ona bağıran çağıran, eleneceğini bilen ve arkadaşı kalma düşüncesiyle devam eden America ve diğer kızlardan çok daha farklı ve bir nevi sevimli olan bu kıza kapılan Maxon arasında neler neler yaşanacak, Aspen bu ikilinin arasında girecek mi merak ediyorum. Sizde bu konuda merak içindeyseniz beklemeniz gereken, yani yurt dışında çıkacağı tarih ise 23 Nisan.




Yorum Gönder

0 Yorumlar