Kitap Yorumu: Gece Yarısı Güneşi - Stephenie Meyer




Orijinal adı: Midnight Sun
Yazar: Stephenie Meyer
Seri: Twilight, #5
Tür: Genç Fantastik, Paranormal 
Sayfa Sayısı: 662
Baskı Yılı: 2020
Dili: İngilizce
Yayınevi: Little, Brown for Young Readers

Kitabın çıkacağını duyunca amaaan bunca sene sonra ne anlamı var demiş, okumam diye düşünmüştüm. Ama çıktığı gün elim direk buna gitti. Kaç sene geçmiş tam olarak emin değilim ama bu furya başladığında ben lisedeydim. İşin garibi lisedeyken de okuyanlarla dalga geçiyordum, sonra bir baktım ben de patır patır okuyorum. Bu kitabın ilk bilmem kaç bölümü sızdırılıp çevrilince merak edip okumuş ve bayılmıştım. Bella'nın anlatmadığı öykü o kadar güzel gelmişti ki anlatamam. Dedim güzel, yarısını yazmış çok beklemeyiz - ama bilin bakalım ne oldu? Bu kitabı yarım bırakmasına inanılmaz sinirlenmiş ve bozulmuştum, kısmet 2020 gibi saçma bir seneyeymiş.

Kitaba gelirsek, ben Edward'dan dinlemeyi ekstra sevdim, o zaman da sevmiştim şimdi de sevdim. 600 küsür sayfa ne yazdığını merak etmiştim ama Edward'ın anlatımı milyon tane boşluğu doldurduğu için bu kadar uzun olmak zorundaymış anladım. İnanılmaz derecede aşk böceği bir Edward var, tabi nereye kadar ne okumuştum hiç hatırlamıyorum ama bu kadar şapşik bir Edward beni eğlendirdi açıkçası. Ve okudum, okudum, okudum; okurken Stephanie Meyer'in aslında cidden iyi bir yazar olduğunu da fark ettim. Sadece Bella karakterinin ergenliğiymiş kitabı aklımda kötü bir hisle bırakan. Bir de filmler hafızamda kitaplardan daha çok yer etmiş, keşke etmeseymiş. Her şeyin sonunu bilerek ilk kitabı okuyunca dayanamayıp Şafak Vakti'ni de baştan okudum bu süre içinde. Tam anlamıyla ergenliğime nostaljik bir yolculuk oldu.

Bu arada hala fan-fic hikayeleri yazılıyor. Hatta kendi içlerinde ödül bile veriyorlarmış, geçen gün Merve gönderdi de peh dedim. Grinin Elli Tonu çok sükse yapınca da yazar bozulmuştu, bir de Grey'in gözünden anlatmaya geçti, bence biraz da bunun etkisi oldu nihayet bunu bitirmede. Grey'den ne kadar iğrendiysem bunu o kadar beğendim neyse ki, umuyorum diğer kitapları da yazar, o derece beklentiye girdim.

Neticede beni paranormal romansla tanıştıran, tekrar dönüş yapınca bir hayli de hoşuma giden bir seri. Bu kitabı benim yaş grubuma yakın olanlar başka bir gözle okuyup daha da sevecekler gibi geliyor bana. Yazar belki hızını alamaz ve Göçebe'nin de devamını yazar diye bir beklentiye de girdim ayrıca. Bir on sene de onu beklemezsek sevinirim.


Yorum Gönder

0 Yorumlar