Kitap Yorumu: Evelyn Hardcastle’ın Yedi Ölümü - Stuart Turton



Orijinal adı: The Seven Deaths of Evelyn Hardcastle
Yazar: Stuart Turton
Çevirmen: Özge Onan
Tür: Gerilim, Gizem, Dedektif, Bilim kurgu
Sayfa Sayısı: 454
Baskı Yılı: 2020
Dili: Türkçe
Yayınevi: İthaki Yayınları

Son zamanlarda okuduğum en beyin yakan hikaye olduğunu düşünüyorum. Okurken kurgunun detaylandırılmasına hayran kaldım diyebilirim. Hem şahane bir polisiye hem de bilim kurgu diyebileceğimiz ilginç bir temele sahip. 

Evelyn Hardcastle her akşam saat 23'te ölüyor. Evet, doğru okudunuz; karakterimiz ise anlayamadığı nedenlerden dolayı onun katilini bulmak zorunda. Ama burada da ilginç bir detay var; karakterimiz geçmişini hatırlamıyor. Sekiz adet konakçı bedeni var ve bu bedenler Evelyn'e yakın karakterler. Her gün uykuya dalınca başka bir bedende uyanıyor ve ilk kafa karışıklığını atlattıktan sonra bu işi çözmeye kendini adıyor. İşin cilvesi her şeyin yıllar önce ölen aile üyesi ile ilgisinin olması. 

Ona yardım eden karakterler olduğu gibi bir de tüm konakçılarını öldürmek isteyen insanlar var, çünkü bu bir yarışma. Birden fazla kişi Evelyn'in katilini bulup bu evden ayrılmak istiyor ve işler cidden karmaşıklaşıyor. Buraya kadar okuduğunuzda kafa karışıklığı yaşamanız normal, zaten kitabı okurken de yaşıyorsunuz. Tavsiyem dikkatli bir okuma ve okumalar arası sürenin kısa tutulması.

Şahane bir finalle hiç beklemediğiniz bilgiler gün yüzüne çıkıyor. Gerçekten ilginçti, polisiye kısmı gayet tatmin ediciydi. Bir olay beni şaşırttığında o kitaptan gerçekten daha çok zevk alıyorum. Daha önce Agatha Christie okuduysanız polisiyesini seveceğinizi düşünüyorum. Aynı şekilde Blake Crouch'uın acayip kitaplarından birini (mesela Karanlık Madde)okuyup sevdiyseniz bilim kurgu kısmı da sizi çekecektir bence. Benim okuduğuma, çevrildiğine gerçekten sevindiğim bir kitap oldu. Hep aynı tarzda kitaplar okumaktan sıkıldıysanız bir şans vermenizi tavsiye ederim.



Yorum Gönder

0 Yorumlar