Kitap Yorumu: Gece Gelen - Tess Gerritsen


Orijinal adı: The Shape of Night
Yazar: Tess Gerritsen
Çevirmen: Mehmet Gürsel
Tür: Gerilim, Gizem, Paranormal
Sayfa Sayısı: 296
Baskı Yılı: 2019
Dili: Türkçe
Yayınevi: Doğan Kitap

Tess bu sene üçüncü kez İstanbul Kitap Fuarı'na geliyor ve bence onun şerefine yurt dışında bile daha ekim başında çıkan bu kitabı hızlıca çevirip hazırladılar. Gerçekten de iyi oldu ama alıştığınız Tess tarzını pek de bulamayabilirsiniz.

Türlerini yazarken fark ettiyseniz paranormali de ekledim çünkü garip bir hayalet hikayesi olarak başlıyor. Ava bir ev kiralıyor, hem yemek kitabını yazmak hem de geçmişteki hatalarından kaçmak için. Ama evde onu rahatsız eden bir şey hissediyor. Evin ilk sahibi kaptan Brodie ona geceleri sürekli görünüyor ve hatta onu ayartıyor. Hem paranormal hem erotik şeyler okuyorsunuz bir müddet. Ama korkmayın, gerçek bir suç ve katil de var.

İnsanı okurken geren bir anlatımda olduğu için diğer fiziksel kısımları da bir an önce okumak istiyorsunuz. Bana göre katil pek barizdi, ama yine de ilginç bir birleşime sahip bir hikayeydi. Rizzoli kitaplarından seviyorsanız yazarı, belki çok da beklediğinizi bulamayabilirsiniz. Ben o seriden Mefisto Kulübü'ne benzettim biraz bunu, gerilim seviyesini en azından. Kötü değil ama farklı bulacağınız kesin. Bence her şeye rağmen gayet güzel kendini okutan, ilginç bir kitap.



Yorum Gönder

0 Yorumlar