Kitap Yorumu: Eleanor Oliphant Gayet İyi - Gail Honeyman


Orijinal adı: Eleanor Oliphant is Completely Fine
Yazar: Gail Honeyman
Çevirmen: Ferhan Ertürk
Tür: Dram, Modern, Kadın, Kurgu
Sayfa Sayısı: 376
Baskı Yılı: 2018
Dili: Türkçe
Yayınevi: Pegasus

Çok ilginç bir okuma oldu. Kitabın başlarında neden bu kitaba başladığımı düşünerek hayıflandım ama sonra elimden bırakamadım. Hiç akmayan kitap nasıl oldu da bir anda inanılmaz aktı, ben bu işi tam anlayamadım ama tebrik etmek gerek yazarı. 

Eleanor çok gairp bir karakter, sosyal olarak yetersiz hatta bir ara Asperger felan olduğunu sandım ama tabi ki öyle değildi. Aksine hikayesi o kadar ilginç ki sonunda beni gerçekten şaşırtarak tüm hikayesini anlattı. Yalnızlığı Eleanor ile içinize kadar hissediyorsunuz ve ister istemez kurgu karakter olduğunu bilseniz bile Eleanor'u ailenizden biriymişçesine bağrınıza basmak istiyorsunuz. Başına güzel şeyler gelsin diye bekliyorsunuz. Başlarda dediğim gibi hiçbir şey anlayamadım, yarım bırakmayı düşündüm ama sonra Eleanor bana kendini sevdirdi gerçekten. 

Çok farklı bir kitaptı, bitirdiğimde daha uzun olmasını diledim. Gerçekten şahane bir hikaye. Siz de okuduğunuzda aklınızda yer edecek, unutamayacağınız bir karakterle tanışmış olacaksınız. Sonu gerçekten azıcık daha uzasa, beklediğim şey olacaktı ama her haliyle çok iyi. Şiddetle tavsiye ederim.

Yorum Gönder

0 Yorumlar