23. İzmir Kitap Fuarı



Merhabalar, yine yurdun evime en yakın köşesinde bir fuara gittim. Bursa'nın üstünden pek vakit geçmemişti ama İzmir ayrı güzel. Öncelikle Kültürpark'ta olması çok güzel, İzmir'i bilmeyen biri için bile en ulaşılır yerinde kısacası. İmza törenlerine uğramadığım bir fuar oldu, yine bir sürü kitap aldım tabi.




Bu sefer Jaguar kitaplarını bulabildiğim bir stant vardı, her kitabı yoktu ama almayı düşündüğüm Tütüncü Çırağı'nı aldım. Okumuş olmama rağmen Kağıt Ev'i de aldım, çünkü kitaplığımda olması gerek diye hissettim. Hem tekrar tekrar okunmalık, kısa bir kitap zaten. Ayrıca aynı stanttan Dişlerimin Hikayesi'ni de aldım, adı gereği ilgimi çekiyor.

Polisiyelere bir hayli saldırdım. Bir Sırrım Var da orijinalinden okuduğum bir roman, hatta yorumunu burada yapmıştım. Ama tabi ki kitaplıkta olmalı. Meryem'in Mektubu da serinin üçüncü kitabı, güzel de bir seri cidden. Karanlık Sular yine serinin üçüncü kitabı, Erika Foster hoşuma giden bir karakter. Bu serileri kesinlikle öneriyorum. Bana Söz Ver ise çok sevdiğim bir yazardan ama gelin görün ki hatlar karışmış, elimdekiyle aynı kitabı almışım. 🙈 Arada oluyor böyle hatalar, arşiv büyüdükçe karışabiliyor napalım. Zor Oyun'du almayı düşündüğüm ama işte 😅

Büyülü Ay benim aşşşşırı derecede sevdiğim Ayın Kızkardeşleri'nin 13. kitabı. Yayınevi koklatarak yayınladığı için sitemliyim aslında. Blogda birçok kitabın yorumunu bulabilirsiniz. 

YKY'den bir süredir tamamlamak istediğim şiir derlemelerinin bir kısmını aldım. İş Bankası'nı da boş geçemedim tabi. 

Bu arada birkaç da eksiklik vardı. Mesela Epsilon'da her yazar var ama Lisa Kleypas yok... Neden? Bursa'da da böyleydi, hep elim boş döndüm o stanttan. Pegasus'ta da Brenda Joyce göremedik, bir hayli tavaf ettik ama yoktu. Bence romans yazarlarını bu kadar yermeye gerek yok. Sonuçta türünün en iyi yazarları bunlar, üzücü yani. Zaten her yayın evinin eeeen küçük kısmı tarihi romanslar. Hala fanları, severek okuyanları var yani sevgili yayın evleri. 

Kısacası güzel bir fuar oldu, Glenn Meade imzası var 21-22 Nisan'da. Gitmeyi düşünenler varsa - benim tek ilgimi çeken imza - buradan bildireyim. Her fuar gibi pestili çıkıyor insanın ama değiyor bence.




Yorum Gönder

0 Yorumlar