Kitap Yorumu: High Voltage | Karen Marie Moning


Orijinal adı: High Voltage
Yazar: Karen Marie Moning
Tür: Paranormal, Fantastik, Macera
Seri: Fever, #10
Sayfa Sayısı: 479
Baskı Yılı: Mart 2018
Dili: İngilizce

Fever serisi senelerdir bizde yayınlanıyor. İlk kitap yurt dışında 2006 senesinde çıktı ve o kitaptan beri bu seride neler oluyor tam olarak anlayamıyoruz. Beşinci kitap Gölge Ateşi ile birçok sorumuzun cevabını görmüştük, seri sonrasında devam etti ve dokuzuncu kitap Feversong ile bana göre güzel bir final oldu. Bence tüm seri dokuzda bitebilirdi ama Iced'dan beri deli gibi beklenen Dani kitabı olacağı için de bir yandan sevinçliydik. 

Şimdi kitap kötü bir kitap değil. Ama serinin önceki dokuz kitabından farklı. Öncelikle kitap bir sonuca hemen bağlanıyor. Birkaç kitap boyunca çile çekmiyorsunuz. Kitapta Mac hiç gözükmüyor, Barrons birkaç sahnede var. Asıl olay Dani ve Ryodan ile ilgili.


Bu yorumu okuyorsanız spoiler yemeniz yüksek olabilir. Aynalarda geçirdiği seneler sonrasında Jada olarak dönen Dani, bu kitapta ilk benliği olan Dani ve geçmişiyle barışmayı daha iyi başarıyor. Zaten bir önceki kitapta şarkı söylenmiş ve tüm Unseelie ırkı yok olmuştu. Aynı zamanda da Mac ve Barrons için şok edici şeyler okumuştuk sonunda. Bu kitapta Mac ile Barrons Seelie aleminde işleri yoluna koymaya çalışırken dokuzuncu kitaptan sonra iki sene geçmiş oluyor. Biliyorsunuz diğer alemlerde zaman lineer değil, dünyada seneler geçebiliyor. İşte Dani'nin de tek başına bazı dertlerle uğraşması gerekiyor. Şarkıdan sonra canlanmaya başlayan eski titanlar ciddi bir sorun olarak beliriyorlar bu kitapta. 

Ryodan ile olan ilişki yazarın - eğer okuduysanız - Highlander serisindeki kitaplarını andırıyor. Bence Mac - Barrons ilişkisinden daha sevimli kesinlikle. Ryodan'a buradan kalpler yollamak istiyorum. Dani'yi ne zamandır beklediğini öğrendiğinizde dudaklarınız uçuklayacak emin olun. 

Bu kitap da bomba gibi bir gelişmeyle bitiyor. Hiç beklemediğimiz bir şekilde, aslında yazar tarafından azıcık zorlama gibi gözüken bir şekilde. Ne olduğunu söylemeyeceğim ama Dani bambaşka bir şey oluyor. Aynı zamanda Shazam ile ilgili bir şeyler olacak ve baya bir beyninizi yakacak bence.  


Sonraki kitapta ne olacağı meçhul. Bence serinin sonuna gelmeliyiz, kitaplar garipleşmeye başlayacak gibi. Yine de birkaç sorumuza hala cevap alamadık. Kat - Cruce - Sean üçlemesinde bir şeyler dönecek. Kat hamileydi, Rae isimli bir kızı oldu ve babadan hala emin değiliz. Sean Unseelie prensine dönüşüyor ve Kat'in yardımına inanılmaz derecede ihtiyacı var. Ama akıllarda, yüreklerde tek bir soru: Cruce'a ne oldu? İşte bu kısım sonraki kitapta çözülmesini umduğum kısım. Sonraki kitabı da 2019 yazında okuyacağız gibi gözüküyor :( 

Bir sonraki kitabın Mac kitabı olması garanti gibi gözüküyor. Geçenlerde yazar da Dani zaten yan karakter diyerek acayip bir pot kırmıştı, hayranları ikiye bölmüştü. Ben hikayenin sonunu görmek için ne yazsa okuyacağımdan çok takılmıyorum. Yine bizi okurken delirtecek bir kurgu çıkaracağına eminim, çok acayip şeyler dönecek. Artemis de umarız yakalar seriyi. Senede bir en iyi ihtimalle, onda da dediği zamanda basmıyor, işimiz sakat bence. Bir şekilde bu kitaba gelir diye umuyorum. High Voltage diğerlerinden farklı, ya çok sevildi ya da nefret edildi. Hiç önceki kitaplara benzemiyor, bunu akılda bulundurmak gerek. 


Yorum Gönder

0 Yorumlar