Kitap Yorumu: I Know a Secret | Tess Gerritsen


Orijinal adı: I Know A Secret
Yazar: Tess Gerritsen
Tür: Suç, Gizem, Macera, Dedektif
Seri: Rizzoli & Isles, #12
Sayfa Sayısı: 336
Baskı Yılı: Ağustos 2017
Dili: İngilizce

Bu kitap yurt dışında çıktığında benim gitmem gereken bir kurs, girmem gereken bir sınav vardı ve nasılsa çevrilir diyerek ertelemekte sakınca görmemiştim. Ama gelin görün ki üç ayı geçti ve Martı yayınlarından bir haber yok. Fuar da geldi geçti baktım tık yok, dedim ben bunu okuyayım artık.

Maura ve Jane ile yine neler döndüğünü çakamadığımız bir hikayeye dalıyoruz. Maura'nın biyolojik annesi olan manyak da kızın aklıyla oynamaya devam ediyor. Asıl vaka 20 sene kadar önce satanizm ve pedofili ile suçlanan bir anaokulunun ve sahiplerinin nasıl yıkıldığı ve de bir sırrı bilen birkaç çocuğun da 20 yıl sonra sırayla teker teker nasıl öldüğü. Ölümler öyle sembolik ki Maura'nın bunu bulup kesinliğine emin olması için bir uzmana danışması gerekiyor. O da kim biliyor musunuz? Daniel Brophy 😑 Bir kurtaramadık şu adamdan. Hiç sevmiyorum valla.

Neyse, işler biraz daha karışıyor ve aynı zamanda hikayesini dinlediğimiz Holly de bize garip sinyaller vermeye başlıyor. Kendi adıma katili tam olarak çakozlayamasam da gösterilen kişiler olmadığını anlamıştım. Yine de bu kısımda da azcık yanılmış olabilirim. Kitabın finali güzel, bir sosyopatın nelere neden olabileceğini gördüğünüzde gerçekten geriliyorsunuz. Boşa giden onlarca hayat, iğrenç davalar vs. Ben okurken inanılmaz gerildim. Elime almamla bitirmem bir oldu. 

Rizzoli ailesinde de güzel gelişmeler var. Angela nihayet kocasını terk ediyor, umarım bu defa kalıcı olur ve Korsak ile aradığını bulur. Bir de Jane'in küçük kızı 3 yaşındaki Regina'yı daha sık okusak fena olmaz. Ama Daniel Brophy gene girdi ya Maura'nın hayatına, sinirliyim. 

İşin kısası bir önceki Rizzoli & Isles kitabından çok daha iyi olması. 12. kitabı devirdik ve bir 12 daha rahatlıkla okurum. Sonraki kitapları dört gözle bekliyorum. Bir de yakın zamanda çevrilir diye umuyorum.

8. Kitap: Buz Gibi Soğuk
9. Kitap: Sessiz Kız 
10. Kitap: Sona Kalan

Yorum Gönder

0 Yorumlar